6+1 tipp, hogy biztosan jól add ki a lakásodat

Minden lakáskiadó tulajdonos álma a megbízható, jól fizető, igényes bérlő, de ehhez olyan lakás és berendezés szükséges, ami pontosan ezt a típust vonzza – márpedig ez a nagyitól örökölt bútorokkal nem biztos, hogy sikerül. Mitől lesz trendi, mégis időtálló egy lakás? Mire költsünk többet és miből elég az olcsóbb is? Mi kell ahhoz, hogy valóban hosszú távon jó bevételt hozzon, azaz hatékony legyen a lakásunk? A Cordia szakértői megosztottak velünk 6+1 tuti tippet, amit ha betartunk, garantáltan megtaláljuk a fizetőképes bérlőnket.

A méret. Már a kialakításnál vegyük figyelembe a különféle lakástípusokra vonatkozó alaprajzi méreteket és az annak megfelelő berendezhetőséget. Egy garzonba vagy kisebb lakásba ne akarjunk minél több embert bezsúfolni; a legideálisabb egy kinyitható kanapé, vagy a bejárati térben elhelyezett beépített szekrény, amivel még egy nagyobb lakásban is tudunk helyet spórolni. A nagyobb lakásokat vonzóbbá teheti egy külön gardróbszoba vagy egy kisebb tároló helyiség is.

Amerikai konyhás nappali. A hatékonyság egyik legfontosabb alapja, mivel több funkciót ötvöz, és nagyobb, jól bútorozható tértípust hozunk létre vele. Ne spóroljunk a főzőlapokkal, mindenképpen férjen el egy négyzónás főzőlap és a sütő, felejtsük el a kisméretű hűtőt, és lehetőség szerint szereljünk be egy mosogatógépet. A megfelelő szagelszívásról is gondoskodjunk, ha nem akarjuk, hogy idő előtt tönkremenjen a konyhabútor.

Fotó: Cordia

A háló. Nincs annál fapadosabb megoldás, amikor két szimpla ágyat tolunk össze: ma már elvárás, hogy minden hálószobában franciaágy legyen, még ha egyedülállóknak is szánjuk a lakást. A szobák ne nyíljanak egymásba, hiszen már az együtt lakó egyetemisták sem veszik szívesen, ha reggel átcsörtetnek a szobájukon.

Fotó: Cordia

A vizesblokk. Ha nincs külön WC, ügyeljünk rá, hogy a kád, a mosdó és a mosógép között gond nélkül lehessen mozogni, így nem zárjuk ki a termetesebb potenciális bérlőket sem.

Fotó: Cordia

Színek. Elsőre nem tűnik fontosnak, de a szakértők szerint a legtöbb albérletvadász a kaotikus színek és formák miatt fordul ki egy lakásból. Ne a kiadandó lakásunkon éljük ki keleties ízlésünket, próbáljunk az univerzalitásra törekedni. Alapozzunk semleges színű falakkal és bútorokkal; figyelembe véve az alaprajzot és a benapozottságot bézs-barna, illetve szürke-fehér alapszínekből induljunk ki, hogy az enteriőr a lehető legtöbb potenciális bérlő ízlésének megfeleljen. Ezt dobjuk fel azután színesebb dekorral, függönyökkel, ágyneművel, különböző textúrákkal.

Bútorok. Ha a nappaliba szánt sarokkanapét keressük, jó hír, hogy nem érdemes milliós tételben gondolkozni, mert nem hozza vissza az árát, de túl olcsót se válasszunk, ami hamar tönkremegy. A szakértő szerint érdemes a 250-300 ezer forint körüli, ággyá alakítható kínálatból válogatni a neves bútoráruház-láncok kínálatából, és inkább egy dizájner lámpára költsünk, ami feldobja és egyedivé teszi a lakást.

Fotó: Cordia

+1. A szükséges extrák: Az erkélyes lakás mindig vonzóbb, de az erkély mérete sem mindegy: a legjobban akkor használható ki, ha akkora, hogy egy asztal kis székekkel együtt elfér. Légkondicionálóba is érdemes fektetni, főleg, ha harmadik emelet feletti, napsütötte lakásunk van.

Fotó: Cordia

Ha pedig még nem találtunk rá az ideális kiadásra szánt lakásunkra, a Cordia kínálatában biztosan megtaláljuk a legmegfelelőbbet; Property Management szolgáltatásuk pedig nem csak a bérlő kiválasztásában, és a kiadással kapcsolatos teendőkben nyújt segítséget, de a profi berendezést és enteriőrtervezést is megoldja.

Ez is érdekelhet