A macaronnak lelke van!

„Azok a híres macaronok” címmel tartja macaron alkotó tanfolyamát Pinczel Orsi. Ezen vettem részt nemrég a Chefparade főzőiskola Csoki és Sütiműhelyében. Alkotót írtam, mert ez a folyamat inkább egy alkotáshoz hasonlít, rendkívüli pontosságot igényel, de a figyelem és a fegyelem meghozza gyümölcsét!

Orsi sokat kísérletezett, amíg tökéletesre fejlesztette tudását. Közvetlen stílusa miatt, könnyen otthon éreztem magam a főzőiskolában. A macaronról két dolgot tanultam meg, amelyet mindenképpen szeretnék megosztani: nem Franciaországból, hanem Olaszországból származik. Ha túlsül úgy hívják: puszedli!

Ne várjátok el tőlem, hogy leírom a receptet, hiszen azon túl még nagyon sok apró tipp és trükk elhangzik, ami kell a tökéletes süti elkészítéséhez. Ezeket alig győztünk jegyzetelni, szorgos tanulótársaimmal. Bár úgy érkeztem, hogy nem ismeretem senkit, nagyon jó hangulatú társaság jött össze, a közös cél összehozza a csapatot.

Ilyen szépeket készítettünk, többféle színben és háromféle töltelékkel, plusz még a csicsázás.

Fotó: Kertes ház magazin

Természetesen megkaptuk a pontos receptet is, plusz kétszer készítettük el az édességet, így mindig más részfeladatot vállalhattunk. Ez nagyban segítette a mozdulatok és a folyamat rögzülését. Azt javaslom, hogy ha valaki komolyan szeretné otthon elkészíteni ezt az édességet, akkor kezdje egy ilyen kurzussal. Időt és pénzt is spórolhat vele, és persze biztos, hogy csakis lelkesen távozik innen!

A töltelékek elkészítéséhez is kaptunk recepteket és segítséget is. Az alábbi képen felül málnás-marcipános a töltelék, legalul pedig sós-karamellás. Sós és karamellás! Hihetetlen, de finom! Sőt, elképesztően jó!

Fotó: Kertes ház magazin

Nekem mindenképpen megérte, hiszen szeretném majd otthon is elkészíteni ezt a finomságot. Legfőképpen a nyáron érkező, Franciaországban élő barátainkat akarom majd elkápráztatni!

 

A tanfolyam árát kifizettem, ez nem PR cikk, azért született meg elégedett vagyok! 🙂

Chefparade oldala itt található.

 

Ez is érdekelhet