Narancsos és azonnal puha mézeskalács

Egyszerű és azonnal puha mézeskalács receptet próbáltam ki! Szeretem a bevált recepteket, amivel biztosra mehetek

Monka meseboltja oldalán találtam meg ezt a mézes receptet, ami rögtön puha végeredményt kínált. Miután elkészítettük és teljesen odavolt az egész család érte elkértem, hogy nektek is meg tudjam mutatni. Valamint kiegészítettem a saját tapasztalataimmal.

Hozzávalók: 

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,25 dl méz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 1 db narancs reszelt héja (ha nem vagy biztos, hogy kezelt-e a narancs, akkor használj külön kapható reszelt narancshéjat – ebből 2 teáskanállal használtam
  • 1 db közepes narancs leve (ha túl nagy akkor elég egy fél narancs leve is)

Jól össze kell gyúrni vagy robotgéppel összekeverni. Fél- akár egy egész napig érdemes a hűtőben állni hagyni. Vékonyra kell nyújtani, gyorsan érdemes dolgozni, mert ragadós a tészta. Aztán 160 fokon 8-10 percig sütni alul-felül sütés beállításon- ne légkeveréssel, mert kiszárad! Rögtön puha és nagyon finom mézeskalácsot kapunk, ízlés szerint lehet dekorálni. Egész nap rájártunk, nagyon finom! Marci fiam (8 éves) nagyon sokat segített a nyújtásban, formázásban és a dekorálásban.
Recept: Monka meseboltja
Köszönöm Móni hozzájárulását a recept megosztásához!

Fotó: Kertes ház magazin

Ez is érdekelhet