Békebeli dekoráció a bolhapiacról?

A vintage stílus mindenkinek mást jelent és ez rendben van így. Szeretnék minél több embert megkérdezni, hogy neki mi jelenti a békebeli hangulatot.

Julcsit régóta ismerem és követem a Kincseskamrából szeretettel oldalát. Ő válaszolt elsőként a kérdésemre és küldött néhány általa készített képet. Érdemes körbenézni bolhapiacokon, a nagymama padlásán, ha vintage hangulatú dekorációban gondolkodunk, bárhol izgalmas tárgyakra lelhetünk.

Julcsi leveléből idézek: “Mielőtt bárki azt gondolná, hogy esküvő szervezésre vagy dekorálásra adtam a fejem, megnyugtatom, hogy nem így van. Ezek a kincsek azért kerültek hozzám mert a piacon egymásba szerettünk, hazajöttek velem és a lakásunk dekorációs részeivé váltak. “

Személyes tárgyak kiegészülnek a talált kincsekkel: “A csipkekesztyűket nagymamámtól kaptam, régi családi darab, gyönyörű kézi horgolású, még lány korában hordta őket. A fejdíszeket a közeli piacon leltem, új, dobozos állapotban pár száz forintért. Nem volt szívem ott hagyni, oly finom és bájos darabok.”

kincseskamrából_szepsegek
A nagymama kesztyűje és kendője

Vajon ezek a fátylak valaha egy menyasszonyt díszítettek? Lehet, de most igazán jól mutatnak az esküvői hangulatban.

kincseskamrabol_fátyol
Fátyol és selyemvirág

“A bizsuk és csipkék folyamatosan megtalálnak engem, így egyre csak szaporodnak a ládikóba a magam és a kislányom örömére.”

kincseskamrabol_dekoráció
csipkék és bizsuk

Egy fehér virág szépségét a porcelán vagy egy különleges üveg csak kiemeli.

kincseskamrabol_fehér_virágok
Virág és porcelán

A szépséges selyemvirágok fáradt rózsaszínben és ekrüben, tökéletesen illenek a vintage dekorációba.

Kincseskamrából_selyemvirágok
Selyemvirágok

“Remélem tudtam nektek inspirációt adni, hogy sűrűbben forduljatok meg piacokon, vásárokon, turkálókban mert ott igazi kincsekre lelhettek egy vintage esküvőhöz. Szeretettel : Kincseskamrás Julcsi”

Köszönet Julcsinak a képekért és az inspirációért.

Ez is érdekelhet