Békebeli világ egy esküvői fotón

Mikor készülhetett ez a kép és kiket ábrázolhat? Igazi békebeli világ: csodás fátyol csipkével, művirág és a mai divat szerint is csinos cipő.

A vőlegény hófehér csokornyakkendőben, kesztyűvel és dísz-zsebkendővel, fényes cipőben feszít! Szerencséjük van, mert igaz csak a keret miatt vették meg a képet, a végén nem bántották a fotót. Igazi békés, de mégis szokatlan hangulatot árasztanak, még jó, hogy nem volt szíve az új tulajdonosban bántani őket.

Azért írom, hogy szokatlan a hangulata a fotónak, mert első ránézésre nem lehet azt mondani, hogy hű de vidám párocska. Kicsit elgondolkodva viszont abban a korban még nem volt “divat” a boldogságot kimutatni. Akár az is lehet, hogy 20 percig kellett ugyanabban a pózban maradniuk, amíg elkészült a kép. Szerintem már azzal is elégedettek lehetnének, hogy páran már elmélkedtünk ezen fotó láttán és foglalkozunk velük. 90 év távlatából ennyi már járt nekik, most új családod kaptak.

Vintage_wedding_miskolc

A fotósról pár perc keresés utána  következőt találtam: Rosenblatt Emanuel fényképészeti és festészeti műterme feltehetően 1925-ig működött Kassán, a Fő utcza 25. sz. alatt, ezt követően Miskolcra helyezte át székhelyét, ahol a második világháborúig működött a mai Széchenyi u. 99. alatt. Forrás

 

Ez is érdekelhet