Ismerjétek meg a zsinórfonalat!

A zsinórfonal egy olyan újdonság, amely egyre népszerűbb a horgolók körében. A tulajdonságairól kérdeztem Vereczkey Dorottyát. A Kreatív kaptár csapata 36 sima és 7 csillogó színű zsinórfonalat forgalmaz és Dóri tanítja is a horgolást.

Miért lehet népszerű ez a termék, milyen előnyös tulajdonságai vannak?

Mivel teljesen egyenletes és hibamentes, nem okoz nehézséget horgolás közben, másik nagy előnye, hogy könnyebb, mint a pólófonal.

Milyen munkákat készítenek szívesen vele a horgolók?

Főleg táskákat, hiszen könnyű, de haladós fonal, létezik 3 mm és 5 mm vastag fonal is. Egy tekercs 100 méter hosszú és kb. 450 gramm a súlya.

Akkor miben is különbözik a pólófonaltól foglaljuk össze?

Súly: a súly egy nagy különbség a zsinór fonal 450 gramm, amíg egy pólófonal 600-800 gramm is lehet.

Színek: A zsinórfonal színei mindig beszerezhetőek, amig a pólófonal az újrahasznosított mivolta miatt eltérő színű lehet egy következő szállítmányban. A pólófonalra igaz az a mondás, hogy ha megláttad és megtetszett, azonnal vedd meg amennyire szükséged van, mert nem biztos, hogy később ugyanazt az árnyalatot be tudod szerezni.

Szálvastagság: a zsinórfonal egyenletes, a pólófonalnál lehetnek eltérések. Projektenként kell eldönteni, hogy nekünk melyik a legjobb választás.

Milyen termékeket érdemes zsinórfonalból horgolni? Mondj pár példát légyszives!

Használható kosarak, tárolók, szőnyegek és táskák horgolásához, sőt a 3 mm-esből láttam már mellényt is, amit én is ki fogok próbálni. Nagyon divatos manapság a makramé, ahhoz is kiváló a zsinórfonal. Az alábbi példa mutatja, milyen szép szőnyeg készülhet zsinórfonalból.

 

Ti milyen zsinórfonalat forgalmaztok és milyen színekben?

A mi zsinórfonalunk a Mila zsinórfonal terméke, amely 36 féle színben és 7 csillogó kivitelben is kapható.

A Kreatív kaptárban össze lehet hasonlítani az árnyalatokat és kiválasztani a tökéleteset és igyekszünk raktáron tartani mindenből folyamatosan.

Kreatív kaptár oldala

Dorottya horgolós oldala

Ez is érdekelhet