Csajos lámpaernyő – inspirációból megvalósulás.

Nagyon szeretek inspirációkat gyűjteni és megosztani veletek. A legnagyobb öröm viszont az, ha kapok visszajelzést, hogy egy téma alapján valami meg is valósult. Nem kell lemásolni semmit, csak ötletet kapva elkészíteni egy saját tárgyat, erről szól a “csináld magad” nekem.

Barbara nagyon kedves volt és elküldte az általa készített csajos lámpaernyő fotóit és leírta hogyan készítette el. Figyeljétek meg, hogy az elkészült ernyő egyikre sem hasonlít, csak az ötletet adta, hogy lehetne akár egyedit is készíteni a kommersz áruháziból.
A felhasznált anyagok, mind maradékok: farkasfogból kb. 4-5 métert, filcből pedig néhány megmaradt darabot használt fel. Kivágta a virágokat, két öltéssel összevarrta aztán pár pötty ragasztóval mentek a lámpaernyőre. A farkasfogat is csak pár pöttyel rögzítette, használt UHU univerzális ragasztót és textil ragasztót is.
lampabura_farkasfoggal
Színes farkasfog és filc
A lámpaernyő IKEA JÄRA, 34 cm-es átmérővel, 3500 Ft, a foglalat-zsinór pedig Sekond 1690 Ft-ért, a hossza jól állítható és nagyon szép zöld a kábel.
lampabura_farkasfoggal-helyen
A kábel is színes, jól illik az ernyőhöz
Barbara nem igazán ilyennek tervezte az ernyőt, csak azt tudta, hogy valami egyedit szeretne, de miután a kezébe akadtak a farkasfogak már egyből meg is volt az ötlet. Az elkészítés nem tartott tovább fél óránál mindennel együtt, nem számítva persze a kóválygást az Ikeában.
A lányok nagyon szeretik, bár a Nagylány kérte, hogy a régi macisat tegyék el a saját gyerekeinek, hozzátéve: “ha lesznek….”

Korábbi inspirációk, amelyeket gyűjtöttem itt található

Ez is érdekelhet