Csomagolj ebédet!

Mert jót teszel vele magadnak! Mennyire könnyen hangzik, de hogyan tudom ezt mégis beleilleszteni a mindennapjainkba, hogyan tud ez életformává válni, ahogy mondani szokás a mai rohanó világban?
Ezekkel a kérdésekkel a fejemben indultam el Csigó Zita könyvbemutatójára Magvető kávézóba.

Miután megérkeztem, hamarosan elkezdődött a bemutató. Király Levente, a Corvina Kiadó főszerkesztője beszélgetett Zitával, nem csak a könyvről, hanem gyermekkori csomagolás-élményekről, a mindenmentességről, diétáról és az időtényező fontosságáról is.

Ez a könyv azt mutatja meg, hogyan lehet tudatosan, finoman, fantáziadúsan főzni csomagolásra való ételeket. A könyv felépítése, amely számomra tökéletesen lefedi a lehetőségeket: saláták, melegíthető ebédek, egész nap úton – szendvicsek, levesek, italok és snackek, valamint tízóraik gyerekeknek. A könyvet Zita saját fotói színesítik, amelyek stílusáért annyira odavagyok, hogy még tanulni is mentem hozzá food stylingot, de erről majd később írok.

Zitával később alkalmam nyílt kicsit beszélgetni is és feltettem a kérdéseim, ami már nem az volt, hogy hogyan fogom beilleszteni a mindennapjaimba az ebéd csomagolást, mert a beszélgetés végére eldöntöttem, hogy megoldom!

Most mivel foglalkozol, hogy a könyved már a boltokban? 

“Új könyvet egyelőre nem tervezek, úgy gondolom, hogy még rengeteg lehetőség van a Csomagolj ebédet!-ben. Akár például workshopok… Akkor szeretnék új könyv írásába fogni, ha ismét összeáll majd a fejemben egy izgalmas, összetett, nem “lerágott csont” koncepció. Ötleteim persze már vannak.

A könyv készítési ideje alatt semmilyen egyéb munkám nem adtam le, 25 órás napokat csináltam végig, így inkább úgy mondanám, hogy minden visszaállt a szokásos kerékvágásba. Készítem a magazinos anyagaim (azaz recepteket találok ki, főzök és fotózom) a Fannyba, a Fanny Konyhába, az Ínyencbe, a Családi Lapba és az online Ízes Életre, fotózom a Bomo Art Budapest kollekcióit, fotózom és stylingolok különböző gasztro vonatkozású brandeknek, valamint tartom az ételfotó workshopjaimat.

Telhetetlen vagyok, lesznek új receptjeid?

“Igen, új receptek folyamatosan vannak így, illetve a könyvírás alatt kissé elhanyagolt blogomon, a Pasztellbarokkon is újra nagyobb az élet.”

Van kedvenc fotód a könyvből, mivel nemcsak az ételt készítetted, de a styling és a fotó is a te munkád?

“Rengeteg van, de gondolom nem ez a jó válasz… Azokat a fotókat szeretem, amelyekben van egy kis csavar, igyekeztem ilyenekkel telepakolni a könyvet – pecsétek, jelölők, illetve a szöveges oldalakon megjelenő vizuális pluszok-, ezért nagyon nehéz a választás. Az egyik kedvencem a töltött édesburgonya! Mind színvilága, mind a finoman megjelenő irodai hangulat styling elemei, mind pedig a képen használt csodaszép Pastel Ceramics kerámia nagy kedvencem rajta.”

Cukin csomagolt kekszet is kaptunk, igazán stílusos gasztro ajándék és nagyon finom is volt.

Köszönöm a beszélgetést!

Csigó Zita blogját itt találod.

A könyv itt is megvásárolható!

Ez is érdekelhet