Ecsetbe mártott tükör

Egyszer csak megvan az ötletet, mit is lehetne csinálni az évek óta féltőn őrzött, de használaton kívüli ecsetekből. Az általam már bemutatott festőművész, minden használati tárgyát a saját ízlése szerinte alakítja át. Miért lenne kivétel egy tükör?

A munkájából adódóan sok használt és festékes ecset akadt, az istállóból lett műteremben, amiről már írtam. Mivel már festeni nem lehetett velük, de mivel Zoltán is egy gyűjtögető fajta nem a kukában végezték, hanem a műterem sarkában várták jobb sorukat. A szépségük így is megmaradt, a hozzájuk kötődő emlékek miatt személyes tárgyakká váltak. Mint minden alkotót, az inspirációk viszik előbbre, amely ebben az esetben egy ecsetekből készült koszorú volt. Az ötlet remek, de funkcióval is szerette volna megtölteni, kis gondolkodás után megszületett a tükör ötlete. Rövid kirakózás után kialakult a forma, már csak hozzá kellett alakítani az alapot és a tükröt.ecset_tukor

Maradék faanyagból kivágta az alapot, a kis kerek tükör is megmentett darab. Egyszerűen ragasztópisztollyal a tükröt, a fa alapra ragasztotta. Az ecseteket elrendezgette,  az egységesség kedvéért fehér festékkel még be is kente. Ezek után az ecseteket szépen sorban, egymás mellé illesztve felragasztotta a fa alapra, a tükör köré.
Zoltán szavaival: “A nyugdíjba vonult ecsetek, így szépen együtt maradtak és emlékeztetnek a hosszú évekre, amit együtt töltöttünk festéssel!”

ecsetekbol_tukor

Korábbi interjúm:

Istállóból műterem – csodás átalakulás!

Ez is érdekelhet