Egy magyar startup hoz új színt a hazai tisztítószerek világába!

A vegyész, az üzletember és a vállalkozó, akik álmodtak egy nagyot, és meg is valósították.

Hosszú kutatási és fejlesztési időszak után kerülhetett csak gyártásba egy új magyar tisztító- és mosószercsalád a Souldrops. A terméknek kissé utána olvasva megdöbbentett az az információ, hogy jelenleg nincs magyar gyártó terméke a hazai mosó- és tisztítószerpiacon. Sőt bármennyire is változatosnak tűnik a választási lehetőségünk, alapvetően 3-4 multinacionális vállalat kezében vannak a márkák.

A termék weboldalán ezt olvashatjuk: A Souldrops egy szemléletmód, amitől színesebb és tisztább lesz a környezeted. A dobozokat elnézve, – amelyekből az elérhető színeket már be is szereztem – a színesebb élmény már biztosan megérkezik.

A termék weboldala mögé is szerettem volna nézni és írtam egy e-mailt a cégnek, amelyre gyorsan választ is kaptam: „Mint ahogy a flakonon is feltüntettük, abszolút előnyben részesítjük a növényből származó alapanyagokat. Termékeinket a szervetlen sókon kívül alapvetően cukortenzidek, növényi alapú zsírsav észterek, valamint pálma- és kókuszolaj, továbbá keményítő bontásból eredő végtermékek alkotják. Szem előtt tartjuk a fenntartható életmódot (szándékosan nem fejlődést!) és a környezetterhelés minimalizációját receptúráink kidolgozása során. Semmiféle állatkísérletet nem végeztünk és állati eredetű anyagot nem használunk alapanyagként.

A fentiek tükrében úgy gondoljuk, hogy környezetetikai szempontból vegán, bizonyítottan nem veszélyes (környezetbarát) termékeink vannak, de emberi fogyasztásukat nem javasoljuk! :)”

Arra a kérdésre, hogy hol tudom megvásárolni a terméket, a következő választ kaptam:

„Egyelőre csak a Tescoban vagyunk jelen, de tárgyalásokat folytatunk több kiskereskedelmi lánccal is.  Terveink nagyra törőek, de egyelőre több műhelytitkot erről nem szeretnénk publikálni.  Az új termékeink, termékvonalaink már a spájzban vannak. Árról mindig a kiskereskedő dönt, a gyártó csak ajánlást tehet.  Mi abszolút középárasok vagyunk.”

Ha tehetem magyar terméket vásárolok, most is megtettem és mivel nekem bevált én maradok is használója.

Ahogy a baráti körben körbekérdeztem már többen is ismerték és szerették a terméket, így most én is szívesen tovább ajánlom nektek! A dobozról tuti felismeritek!

A termék weboldala: http://www.souldrops.hu/

 

Ez is érdekelhet