Kötött szív, mint karácsonyi ajándék

Kötött szív, akár varrás nélkül is elkészíthető! Ha van olyan kinőtt vagy kinyúlt pulóver, amelynek van még újrahasznosító része, akkor érdemes elgondolkodni, milyen formában látnánk szívesen viszont. Egy kötött szív elkészítése nem bonyolult. A formát kézzel is meg lehet rajzolni, vagy az interneten is lehet mintát találni. A legfontosabb, hogy jóval nagyobb anyagot vágjunk ki, mint a forma. A kötött anyagra javasolt közbélést vasalni, hogy az fonal ne bomoljon meg.

A mintát rajzoljuk át egy toll segítségével a közbélésre, már ekkor érdemes jelölni a szív oldalán pár centiméteres helyet, ahol nem varrjuk össze. Ezen a lyukon keresztül tudjuk majd kifordítani és megtömni a szívet. Színével fordítsuk egymás felé az anyagokat és gombostűvel tűzzük össze.

A megrajzolt vonal mentén varrjuk össze a két anyagot, gondosan ügyeljünk a fordulásokra, ha valaki nem tud géppel varrni egy kis szívet kézzel is bátran összervarrhatjuk.

Ha a varrás kész a kihagyott lyukon (mert ugye kihagytuk?) keresztül tudjuk kifordítani. A tömés lehet régi párnabelső, több boltban is kapható (én az IKEA-ban szoktam vásárolni) és kreatív célra felhasználható. Ha kész a tömés, akkor a megmaradt lyukat óvatosan varrjuk össze.

Dekorálhatjuk is kedvünk szerint. Ha szalagot szeretnénk belefűzni, akkor egy ékszerkarikát javasolok rávarrni és abba fűzni a nekünk tetsző szalagot. Ha rusztikusak akarunk maradni akkor  madzagot vagy pékzsineget is lehet használni. Ajándék kísérőként is használhatjuk!

Fotók: Fotókneked.hu

További ötleteket találtok ebben az inspirációs cikkben:

Újragondolt kötött melegség

Ez is érdekelhet