Fára festett nyuszik.

Az erkélyeden van-e már húsvéti dísz? Még nincs? Ha belül fel van díszítve a lakás, akkor a szabadba is jusson belőle!

Az elsőt, amelyet meg szeretnék mutatni, a férjem Édesapja készítette. Minden Húsvétkor ő várja a vendégeket az teraszon, nagy kedvenc.

A ötletet Ausztriából hozta magával, egy családi kirándulás alkalmával látott ilyen fahasáb nyuszit. A hasáb kb. 90 cm magas, ferdén van elvágva és a fülek megformázva. A nyuszi pofiját először szabadkézzel megrajzolta, majd kifestette. A fahasábról a kérget lehántotta, majd szárdás után lelakkozta az egészet. Már évek óta megvan, azóta egy picit megrepedezett, de így is nagyon szeretjük.

festett_nyul

Oldalról jobban látszik, hogy van elvágva a fahasáb.

fahasab_nyul

Már erősen győzködöm, hogy nekünk is készítsen egyet, de addig is én megcsináltam a miénket. Sokkal kisebb és ezerszer egyszerűbb. Egy meglévő fa nyuszit körberajzoltam (de sablont a netről is le lehet tölteni) és pontosan kivágtam, mivel a negatívjára volt szükségem. Az erkélyen van fahasáb, amelyek vagy a virágokat támasztják ki, vagy a ruhaszárítót erősebb szélben. Rá akartam ragasztani a sablont, de persze nem nagyon ragadt rá a cellux. A sablont egyik kezemmel ráfogva, a másikkal a sziluettet megfestettem, majd a sablont levéve kifestettem a nyuszit. Megint Marcitól loptam festéket, amely gyerekeknek szánt kézfesték. Igazán gyorsan elkészült és azonnal megtalálta a helyét a petrezselyem mellett. Nem lakkozom le, majd szépen öregszik a naptól és az esőtől. Gyors és aranyos húsvéti dísz az erkélyre.

 

Ez is érdekelhet