Fátyolvirág és türkiz üveg – ezzel kezdődött minden!

Katica esküvőjét nagyon vártam mert tudtam, hogy rengeteg szeretettel és kitűnő ízléssel készíti el a dekorációt. Nem csalódtam a képek láttán! Néhány kérdésemre válaszolt is, remélem ezzel is segítséget tudunk nyújtani a most esküvőre készülőknek.

A kezdeti elképzeléseidhez képest mennyiben változott a design a készítés során? Csapongtál-e a stílusok között vagy pontosan tudtad mit akarsz?

A mi dekorációnk egy kicsit a “gombhoz a kabátot” esete volt. Beleszerettem a türkiz üveg – fátyolvirág kombinációba, és eleve olyan helyszínt kezdtünk keresni, ahova ez belepasszol. Eleve tudtam, hogy azt a sok mindent, ami emellett az elem mellett kering bennem, nem húzhatom rá egy stílusra, így inkább eklektikusabban gondolkodtam. Kicsit hippi volt az álomfogók miatt, kicsit vintage a csipkék miatt, bejött az ~50-es évek is a ruhám miatt, ami szintén saját készítésű volt.

Katica_asztaldekor
Fotó: Fénylabor – szeretet képek

Voltak olyan dekorációs elemek, amiket végül vagy azért hagytam ki, mert már nem passzolt bele a képbe, hiába nézett ki otthon a konyhaasztalon fantasztikusan. De voltak olyanok is, amik ott a helyszínen derült ki, hogy már nem férnek el. Az biztos, hogy nagy mennyiségben készült minden, nehogy kevés legyen.

Mesélj kicsit az általad készített kiegészítőkről, amelyeket viseltél is?

A fejdíszem és még sok kiegészítőmet az utolsó pillanatra hagytam. Az az igazság, hogy mivel bármit meg tudok csinálni, és sok minden tetszik is, nehéz helyzetben voltam. Legjobb múzsám amúgy is a határidő, így úgy gondoltam, akkor lesz a legjobb, ha az utolsó pillanatra hagyom ezt is. A kalapom azon a héten készült el. Sajnos nagyon vékony szálú, tartás nélküli hajam van, így a kalap súlyát a csat már nem fogta meg, a hajpántot a szemüvegem miatt nem tudom hordani, a gumi meg kicsúszik a frissen mosott hajamból. Kicsit féltem is tőle, ezért folyton motoszkált a fejemben a “B” terv, amit aznap, – míg a többiek tojásrántottát majszoltak a reggelinél az étteremben -, én még gyorsan összedobtam. Egy rózsás csatot. Hatalmas ötletnek bizonyult. Tényleg nem állt meg a hajamban a kalap, így ez a megoldás maradt. Kényelmes is volt, könnyű is, és a menyecskeruhámhoz is éppúgy passzolt, mit a menyasszonyihoz.

katica_wedding_pack
Fotó: Fénylabor – szeretet képek

Nekem a fotófal tetszik a legjobban, de mennyire szerették a vendégek?

A fotófal irtó-irtó sok munkaórát igényelt. Hétvégéket töltöttünk a szüleimnél Etyeken, míg az alapot összebarkácsoltuk. Aztán jött a zsibi és a megfelelő keretek levadászása. Majd a menyecske ruhám anyagából vontuk be. Ez az anyag több helyen is visszaköszönt még, az evőeszköz tartó zsákocskákban, a zászlófüzérekben, a vőlegényem is kapott belőle hózentrógert, az átöltözés utáni szettjéhez, és a vendégkönyvet is ezzel vontam be. Aztán a kicsi képkeretekbe vicces fotókat válogattunk, ami valahogy rólunk szól. Ilyen volt pl: Lilo és Stitch, ami engem jelképez és Mariskámat (a francia bulldogot), vagy Popeye, aki pedig a párom. Volt benne bajuszpödrési útmutató, vagy habfürdőző bulldogok. Rengeteg kép készült vele, egyszer csak azt láttuk, hogy sorokba rendeződnek előtte, és mindenki azt válogatja, hogy mivel lehetne játszani. Rajzoltunk rengeteg csókos szájat, Brezsnyev szemöldököt, Conchita Wurst szakállat, és “Marikám 1962” tetkót is. Imádták!!! Még a mamám is beállt, pedig Ő nem akkora partyarc!

Fotó:
Fotó: Fénylabor – szeretet képek

Melyik az a design elem, ami nagyon bevált és mi az ami nem hozta a várt sikert?

Csináltunk ujjlenyomatfát, na azt senki nem bántotta. Viszont a nagy persely az igen csak nagy sikert aratott. Egy földgömböt festettünk át, és abba lehetett a nászajándékokat csúsztatni, és tanácsot adni, hogy hova menjünk nászútra! Aztán a kaparós sorsjegyes menyasszonytáncba is oda lehetett dobálni. Aztán mikor hazajöttünk az esküvőről, ketténindzsáztuk. Szerették a fotófalat is nagyon, az üvegekért pedig mindenki odavolt.

Fotó: Fénylabor - szeretet képek
Fotó: Fénylabor – szeretet képek

Miért lett virágos a menyecske ruhád?

A hagyományos pirossal szemben? Ez a kedvenc anyagom. Már két éve tartok hobby varró tanfolyamokat és ezer anyag fordult meg a kezemben,  valahogy mindig ehhez húzott a szívem. Imádom a piros pöttyöset is, de ebbe a hangulatba nem illett bele, annál jobban ez a virágos anyag. Szerintem még jól is állt! És a Férjemnek is, szerintem ő furán mutatott volna piros selyemingben az átöltözés után.

katica_rozsa

Katica nagyon szívesen ajánlja a szolgáltatókat, akikkel az előkészületekben és az esküvőn is együtt dolgoztak:
Fotók: Fénylabor – szeretet képek
Smink: Zsanett Juhász-Dobó Makeup Artist
Frizura: Stvorecz Attila
Ceremóniamester: Bódy Gergő
Szertartásvezető: Paulik Évi Szertartásvezető
Macaronok: Juliette Mc Aron
DJ: Tenk Zsolt
Borbély: Budapest Barber Shop
Ruhák, kiegészítők, teljes dekoráció/ Katica a menyasszony: Something Old Bride

Ez is érdekelhet