Feliratot mindenre! Könnyen, olcsón és tartósan!

A transzfertechnika az új szerelem, amelyet most szeretnék nektek is bemutatni. Senki kedvét ne szegje az esetleges kezdeti sikertelenség, kitartással hamar sikerélményünk lehet.

A technika alapja, hogy egy szerrel (ami lehet Almawin tisztítószer, vagy akár illóolaj is) a kinyomtatott papírról a festéket átvigyük egy másik felületre. Azt javaslom, hogy aki ki szeretné próbálni nézzen otthon körül és próbálja meg az otthon lévő illóolajokkal, mielőtt nagyobb beruházásba kezd. Elképzelhető, hogy az otthon lévő illóolaj és a nyomtató teljesen kompatibilis egymással.

A kezdeti lépések textilre transzferálásnál: a képet tükörben kell kinyomtatni (ez főleg szövegnél érdekes), a festéknek a textil felé eső részén kell lennie. Figyelnünk kell, hogy ne mozduljon el a kinyomtatott kép, miközben kanállal dörzsöljük a lapot, ezért érdemes cellux segítségével rögzíteni. A textilre transzferálással érdemes első körben próbálkozni, mert az gyors sikerélményt okoz.

 

Még  a nyomtatóra is oda kell figyelni, nem mindegyik alkalmas transzferkép nyomtatására. Érdemes kipróbálni többet is.

 

Ha már az anyagra transzferálás a kisujjunkban van, csak akkor lépjünk a következő szintre, a fára és más felületekre, ami akár lámpaernyő is lehet. Itt sok bakit el lehet követni és én persze mindet szépen el is követtem. Tehát tükörben nyomtatás, rögzítés és vivőanyag, de csak spórolósan! Ha sok szert használunk, akkor lefolyhat a festék. Érdemes néha bekukucskálni a papír alá, hogy szépen átvittük-e a festéket. Ha nem, akkor még lehet a kanállal egy kicsit erősebben dörzsölni.
A transzfer után lehet viaszolni, antikolni a fát.

 

Almawin narancsolajos tisztítószer beszerzési helyei itt.

Letölthető sablonok: The Graphics Fairy oldaláról itt.

 

Ez is érdekelhet