Feliratot mindenre! Könnyen, olcsón és tartósan!

A transzfertechnika az új szerelem, amelyet most szeretnék nektek is bemutatni. Senki kedvét ne szegje az esetleges kezdeti sikertelenség, kitartással hamar sikerélményünk lehet.

A technika alapja, hogy egy szerrel (ami lehet Almawin tisztítószer, vagy akár illóolaj is) a kinyomtatott papírról a festéket átvigyük egy másik felületre. Azt javaslom, hogy aki ki szeretné próbálni nézzen otthon körül és próbálja meg az otthon lévő illóolajokkal, mielőtt nagyobb beruházásba kezd. Elképzelhető, hogy az otthon lévő illóolaj és a nyomtató teljesen kompatibilis egymással. Alul a hasznos tudnivalókban leírok néhány lelőhelyet, ahol meg lehet vásárolni a citrasolvot, vagy almawint és egy oldalt, ahonnan szuper minőségű transzfer képeket lehet letölteni.  A kezdeti lépések textilre transzferálásnál: a képet tükörben kell kinyomtatni (ez főleg szövegnél érdekes), a festéknek a textil felé eső részén kell lennie. Figyelnünk kell, hogy ne mozduljon el a kinyomtatott kép, miközben kanállal dörzsöljük a lapot, ezért érdemes cellux segítségével rögzíteni. A textilre transzferálással érdemes első körben próbálkozni, mert az gyors sikerélményt okoz.

Ha ügyesek vagyunk és mindenre odafigyeltünk, az alábbi kép elkészítése nagyon egyszerű.

Transzfer_kanál
még csak a papírlap/bekenve citrasolve-val/a kész mű.

Még  a nyomtatóra is oda kell figyelni, nem mindegyik alkalmas transzferkép nyomtatására. Érdemes kipróbálni többet is.

transzfer_anyagra
Olcsó konyharuhára transzferált képek

Ha már az anyagra transzferálás a kisujjunkban van, csak akkor lépjünk a következő szintre, a fára. Itt sok bakit el lehet követni és én persze mindet szépen el is követtem. Tehát tükörben nyomtatás, rögzítés és vivőanyag, de csak spórolósan! Ha sok szert használunk, akkor lefolyhat a festék. Érdemes néha bekukucskálni a papír alá, hogy szépen átvittük-e a festéket. Ha nem, akkor még lehet a kanállal egy kicsit erősebben dörzsölni.
A transzfer után lehet viaszolni, antikolni a fát Az alábbi képen jól láthatóak a hibák, amelyek még szerethetőbbé teszik az általunk elkészített képet.

transzfer_fára
Az apró hibák ellenére nagyon szépek

Hasznos információk: Oldalak, ahol a citrasolv megvásárolható, kinek melyik tetszik:
www.iherb.com 7-11 Dollár + postaktg.
Ebay.co.uk: egyszerű kereséssel 10 Font körüli áron kapható + postaktg.
Amazon.co.uk: 8-10 Font + postaktg.

Almawin narancsolajos tisztítószer beszerzési helyei itt.

Letölthető sablonok: The Graphics Fairy oldaláról itt.

A fotókat én készítettem.

Ez is érdekelhet