Hogyan készíts mosószeres dobozból fényforrást?

A mosószer doboza annyira jó formájú volt, hogy mindenképpen kezdeni szerettem volna vele valamit. Jó pár hétig kallódott a garázsban, mire eszembe jutott mire lenne jó leginkább. A formája pedig nagyon adta, hogy csuda jópofa lámpa készülhetne belőle.

A lámpa ötletét picit még formáltam és így jutottam el a Pinterest segítségével arra az elhatározásra, hogy kerti led lámpát fogok használni. A lámpát leárazva vettem 300 Forint áron a Tescoban. Az alja könnyen leszerelhető (az a részt, ami normál esetben a földbe szúrandó). A dobozt Edding akril szórófestékkel lefestettem le két rétegben tökéletesen fedett, de persze bármilyen festékkel lefesthető, stencilezhető, transzferálható ízlés szerint.

A lámpaernyőt régóta nem használtuk, csakis az újrahasznosításra várt, de manapság már sok helyen lehet venni olcsó lámpaernyőt!

Így néz ki belülről: a doboz teteje a lámpaernyő fém vázát is stabilan megtartja, de ez pusztán szerencse. A led lámpát pedig forró ragasztóval erősítettem a doboz tetejére. Az első szellő után pedig rájöttem, hogy apró kavicsokkal feltöltve még stabil is lesz.

Nem lesz belőle olvasólámpa, de kellemes irányfényt ad a teraszon.

Kis esti pihenéshez ideális, nagy előnye, hogy könnyen áthelyezhető és minden nap önállóan feltöltődik.

A mosószer egyébként magyar márka, a neve Souldrops.

Ez is érdekelhet