Hogyan készíts unikornis habcsókot?

Gyereknapra szerettem volna valami mókásat, ami jól is mutat és persze ehető is. Ági segítségét kértem, aki a Eznempiskóta bloggere és alkotója. Már sokszor segített nekem torta- és édességgondjaim megoldásában.

Szóval rövidem csak annyit kértem,hogy hogyan lehetne unikornisos kakaót készíteni, ahol a hab nem tűnik el egy perc alatt.

Ági a habcsókra szavazott és kicsit kísérletezett a kedvemért, hogy hogyan tudná szépen és persze finoman elkészíteni. Minden elmond nektek, hogy ti is elkészíthessétek az unikornis habcsókot

Hozzávalók:

  • tojásfehérje
  • porcukor
  • pár csepp citromlé vagy ecet
  • zselé állagú ételfesték, tetszőleges színekben

Elkészítési mód:

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a súlyával megegyező súlyú porcukrot, amit előtte átszitálunk. Keverés közben hozzáadunk pár csepp citromlevet vagy ecetet. Akkor van kész a hab, ha a habverőt felemeljük és az csúcsot húz.

Fotó: Eznempiskóta

 

Ha színes habcsókot szeretnénk, keverjünk pár csepp zselé állagú ételfestéket a habba. Ha márványos mintát szeretnénk, nagy mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük bele a festéket, akár többféle színt egyszerre.

Fotó: Eznempiskóta

A kész habot töltsük zsákba. A zsákba tett tetszőleges csővel tovább variálhatjuk a habcsókot. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk kis (vagy nagy) halmokat.

Tipp: Ha egyforma méretű habcsókokat szeretnénk rajzoljuk meg előre a sütőpapír hátuljára a kívánt formát, például rajzoljuk körbe a bögrét, amire az unikornis “haját” tesszük.

Fotó: Eznempiskóta

Szárítás, nem sütés!

kb. 130 fokra előmelegített sütőben szárítsuk addig a habcsókokat, amíg elválnak a sütőpapírtól, kopogtatásra üreges a hangjuk. A legfinomabb habcsók kívül ropog, belül ragacsos marad!

Mitől lesz a habcsók unikornis?

A bögrére porcelánfilccel rajzoltam fel a szempillákat.
Az unikornis szarvához hosszú “kígyó” formát sodrok a marcipánból, aminek az egyik vége elkeskenyedik, ez lesz a szarv teteje. A vastagabbik végét köralakban kezdek feltekerni, pint mint egy csigaházat, úgy hogy a csúcsa felé keskenyedjen a szarv. Fogpiszkálót szúrok bele, ezzel tudom a habcsókba rögzíteni. Ha megszáradt, porfestékkel és egy puha ecsettel aranyszínűre festem.A fülekhez háromszögeket formázok, aminek alját lekerekítem kicsit, tetejét pedig elcsippentem az ujjaimmal. A fül belső részét rózsaszínre, külsejét arany színűre festem. Szintén fogpiszkálókkal rögzítem.

Fotó: Kertes ház magazin

Ilyen szép közelről:

Fotó: Kertes ház magazin

Eznempiskóta Facebook oldalát itt találjátok

Ez is érdekelhet