Hogyan készítsünk vintage hangulatú desszertasztalt?

Hogyan készítsünk vintage hangulatú desszertasztalt?

Vintage hangulatú esküvőre készülnünk, ahol kiemelt szerepet kap majd a desszertasztal.Az inspiráció elkészítéséhez profi szakemberekhez fordultam segítségért. Elsőre könnyűnek tűnhet, de mégis sok trükk kell ahhoz, hogy a végén igazán stílusosan várjuk a vendégeket.

 

A vintage hangulatot könnyedén megteremthetjük, nem kell drága kiegészítőket vásárolnunk első nekifutásra. Először is nézzünk körbe, hogy mi az, ami már otthon megtalálható. A régi és személyes tárgyak olyan pluszt adnak a kompozícióhoz, ami vásárolt kiegészítőkkel nehezen lenne elérhető. A nagymama porcelánja vagy régi kincses doboza, de  akár egy szétolvasott családi könyvet is használhatunk.

A most elkészült desszertasztalhoz  négyszög és kör alakú, natúr színű tortatálat használtunk (egy kivétellel). A vintage hangulatot a pasztell színű virágokkal erősítettük, amelyek nagy része itt selyemvirág, de szezonban inkább válasszunk élő virágot, ami nálunk egyszerű fehér szegfű volt. Az esküvő színei itt is visszaköszönhetnek.

Csöppnyi csillogást kapunk az arany színre festett tortatállal.

Ugye hihetetlen, hogy ez szappan? A desszertek mind szappanból készültek.

Újraértelmezett funkció: a porcelán csésze, mint muffintartó.

A csipketerítő elengedhetetlen tartozéka a vintage hangulatnak. Ha nincs otthon, akár bolhapiacról is beszerezhető, de egyre több áruházban is felbukkannak, érdemes nyitott szemmel járni.

Nem csak a muffinok, hanem a tortaszeletek is szappanból készültek.

A más-más magasságú tárgyak, tortálak használata dinamikát kölcsönöz az asztalnak.

A félig nyitott fiók is rejt meglepetéseket, itt is lehet még süteményt elrejteni.

Fotó: Pure & Pastel Photography
Desszert: Soap Cakes for Wedding – Esküvői szappandesszertek
Tortatál és helyszín: Bluer Design
Styling: Scrapcake

Ez is érdekelhet