Húsvétig elkészíted – tavaszi koszorú ötletek

Felkértem néhány általam szeretett és tisztelt kézművest, hogy ötleteivel segítsen nekem és az olvasóimnak, hogy mit készíthetünk el saját kezűleg Húsvétra dísznek vagy ajándékba. Az ajtónál kezdem az ötletek bemutatását, megkértem Biancát, a Bluer Design megálmodóját, hogy két ajtóra könnyen elkészíthető koszorút mutasson be és persze megkérdeztem,hogy a Húsvétot hogyan ünnepli.

Mit jelent neked a Húsvét?

A húsvét nekem inkább a tavasz eljövetelét jelenti, mint magát a keresztény ünnepet. Nem vallásos családban nőttem fel, ennek ellenére szeretem az ünnepekhez kapcsolódó hagyományokat megtartani és bár a 40 napos böjtöt nem tartjuk húsvétkor természetesen nálunk is sonka, kalács és tojás kerül az asztalra. A tojásfestés is elmaradhatatlan és egy-két locsoló is akad.

Kérlek, mutasd be a rusztikus koszorút, hogyan tudjuk elkészíteni?

Rusztikus hangulatú, egyszerű, de mégis mutatós tavaszi ajtódíszemhez csupán 3 hozzávaló szükséges. Ágakból fonott alapot különböző kreatív boltokban kaphatunk, de akár mi magunk is elkészíthetjük otthon. A lényeg, hogy friss hajtásokból fonjuk, így nem törik el könnyen az ág.  A kívánt méretet egy vastagabb ágból megformázunk, majd folyamatosan körbefonjuk ezt az alapot, hol alul, hol felül hurkolunk és addig folytatjuk amíg elég vastag nem lesz a koszorúnk, rögzíteni nem is kell semmivel, az indák megtartják egymást. Az ajtódíszre csipkét kötünk, a közepébe pedig bármilyen tavaszi hangulatú figurát tehetünk. Húsvétkor akár egy nyuszit is. Én most egy madárodút formájú falapot tettem rá, amit ragasztópisztollyal rögzítettem.

rusztikus (1)

 

Saját magadnak milyen hangulatú ajtódíszt készítettél az idén?

Vintage hangulatú ajtódíszem elkészítéséhez előbb látogassunk el a Duna vagy a Tisza partjára (vagy bármilyen vízpartra) és gyűjtsünk egy jó nagy adag uszadék fát. Forró ragasztópisztoly segítségével egy kör alakban kivágott falapra ragasszuk a fadarabokat egymás mellé, majd egymásra, lehetőség szerint a vidám hatás kedvéért ne szimmetrikusan, hanem össze-vissza.  Ha még nem elég rusztikus a fa, egy kis felvizezett akril festékkel befesthetjük, laza ecsetvonásokkal dolgozzunk és máris kész a romantikus hangulatú ajtódíszünk. Bármilyen szárazvirággal díszíthetjük vagy akár időszakosan az évszaknak megfelelő apró tárgyakkal, csipkével.

tavaszi2

tavaszi3

 

Nagyon szépen köszönöm az ötleteket Biancának. Bluer Design oldalát megtaláljátok a facebookon is, érdemes követni!

Ez is érdekelhet