Jeges díszek készítése lépésről-lépésre

Most Pöttyös Mackó segít jeges díszeket varázsolni hasznos tippekkel! Mindig követem a munkáját, minden nap várom az ötleteit. A jeges díszek készítésének most jött el az ideje. Próbáld ki, minden van otthon hozzá!

Elkészítési mód lépésről-lépésre

Az adott formába (jelen esetben ez egy műanyag bonbonos doboz alja) először is behelyezem a majdani dísz akasztóját. Szeretem a spárgát, természetes hatású, de akár szalaggal is helyettesíthető.

Tipp: Először bevizezem, hogy nehezebb legyen, és ne úszkáljon majd a víz felszínén.

Fotó: Pöttyös Mackó

Dekorálás

A formát megtöltöm vízzel. Beledobálok ezt-azt: szárított citromkarikát, tűztövis bogyókat, babérlevelet, ami épp eszembe jut és késznél van. És várok.

Fotó: Pöttyös Mackó

Jégkása

Általában este szoktam kitenni a teraszra, de ha nappal készül, egy idő után a víz olyan lesz, mint a jégkása, akkor lehet még változtatni a termések helyzetén.

Fotó: Pöttyös Mackó

Az átfagyoskodott éjszaka után

Ha átfagyott a víz, kiborítom a kész díszt. Ha nem borulna ki, a kezemmel kissé megsimogatom a doboz alját. Nagyon kevés melegre van szükség, hogy elengedje a forma.

Fotó: Pöttyös Mackó

Tipp: Legalább egy centinyi vizet érdemes beleönteni, különben előfordulhat, hogy kiborításnál eltörik. A kör alakúak tejfölös dobozban készültek.

A kész díszek

Fotó: Pöttyös Mackó

 

Fotó: Pöttyös Mackó

Pöttyös mackót érdemes ám követni a Facebook oldalán itt.

Ez is érdekelhet