Képes vagyok rá! Virágkötő tanfolyamon jártam.

Kislányként a terveim között szerepelt, hogy virágkötő leszek, persze sok más remek szakma mellett! Mivel ez nem valósult meg így most találtam és elmentem egy négy órás mini tanfolyamra. Szerettem volna 1-2 alap fogást ellesni, de ennél sokkal többet kaptam. Én önállóan meg tudtam kötni egy csinos csokrot és megtűzni egy virágkompozíciót. Bár nem lett belőlem hirtelen virágkötő, de most határozottan büszke vagyok magamra és nagy lelkesedéssel nézegetem a piaci virágkínálatot, hogy otthon is újra elkészítsem a csokrokat. A hangulat remek volt és a laza tematika mellett sok kérdést tehettünk fel Szabolcsnak, az oktatónknak.

Megismerkedtünk azokkal a virágokkal és zöldekkel, amelyeket a csokorhoz és a tűzött kompozícióhoz használtunk,majd gyorsan neki is estünk az előkészítésnek. Az idő rövidsége miatt, csak súroltuk a témát mégsem volt hiányérzetem. Itt most ennyit elég volt tudnunk. A csokrot megmutatta hogyan kell elkészíteni, hogyan tartsuk, forgassuk, hogyan hajlítsuk a zöldet. Majd rögtön a közepébe vágtunk és raktuk egymás mellé a virágokat. Csacsogtunk, kérdeztünk, mutattuk a csokrot, hogyan formálódik és igazán jó hangulatban telt (repült) az idő.

Az első elkészült remekmű: az alapoktól a  helyéig.

Virágcsokor
Miből lesz a csokor?

Öten voltunk, öt féle egyéni csokor készült.

A második kompozíció egy tűzött csokor, amelyhez kaptunk kis fonott kosarat és oázist egyébként minden hozzávalót ott kaptunk, mi csak metszőollót és kést vittünk. Szabolcs amúgy a főzéshez hasonlította a virágkötést és ez nagyon találó gondolat. Alapos előkészítés és alkotást követően, egy szép dolog születik, csak ez esetben a szem lakik jól a látvánnyal. Én persze készültem egy kis csipkével is, mivel szerettem volna a csokromba belecsempészni. A tűzött kompozíciónál is néhány alapszabályt meghallgattuk, hogy mire figyeljünk oda és már el is kezdtük. A zöld alapot elkészítettük, majd csinosítgattuk a virágokkal. Itt is gyorsan eltelt az idő és megint öt remek tűzött csokor született.

Virág_tűzött_3
Tűzött virágcsokor

A tanfolyamot csak ajánlani tudom, hiszen folyamatosan szervezik, mindig idényvirágokkal, különleges tematikával.

A tanfolyamokról bővebben info itt.  Facebook oldal itt.  Még több fotó a tanfolyamról itt, persze a csipkésem kilóg a sorból! 🙂 A csokorkötésről fotóalbum itt.

Szeretném megjegyezni, hogy én is fizettem a részvételért, nem reklámnak szántam a bejegyzést, csak egy elégedett résztvevő vagyok!

 

Ez is érdekelhet