Készítsd el a legmenőbb pólót!

Az ünnepeltnek szerettem volna egyedi pólót.

Adta magát az ötlet, hogy textilfesték és stencil. Ilyen stencilt nem lehetett vásárolni, így segítségért fordultam Pagina Galéria tervezőjéhez: Andihoz. Szupergyorsan el is készítette a stencilt és még gyorsabban postázta is. Kezemben a mintával, előtúrtam a textilfestékeket és elolvastam az útmutatót.

Andi nagyon pontosan leírja a stencilezés menetét itt, semmi mást nem kell csinálni mint elolvasni és azt csinálni. Egyszerűen hangzik ugye, de mégsem azt csináltam, mert nem volt otthon szivacshengerem, azt gondoltam jó lesz a szivacsecset is. NEM jó, NEM! Még szerencse, hogy azt a tanácsot megfogadtam, hogy először próbadarabra stencilezzünk és ne “hűbelebalázsozzak”!

Mutatom az első próbát, még szivacsecsettel, nem rossz, de fényévekre van a jótól. A széleken látszik, hogy aláfolyt a festék.

Ezután megértettem a lényeget, mentem a festék boltba. Nem nagy beruházás, mert a lakkozó henger szett 570 Ft és minden szivacshenger plusz 150 Ft. Színenként érdemes azért venni egyet.

Nekikezdtem a második próbának, már szivacshengerrel:

Igaz a szövet sűrűsége is meghatározza a minta élességét, de ez egy durván szőtt párnahuzat és mégis tökéletes széleket kaptam. Ez után következhetett az éles bevetés a fehér pólóra a szülinaposnak. Száradás után forró vasalóval sütőpapíron keresztül átvasaltam és kész is volt! Szuper jól vizsgázott, a vicc az, hogy több ilyen pólót is kell készítenem a kis barátoknak.

A stencilt szappanos vízzel elmostam és készen áll a többi póló gyártására. Remélem segített a bejegyzésem és tényleg elolvassátok a profi leírást Pagina Galériától és tanultok az én hibámból és megfogadjátok a tanácsot!

Sikeres stencilezést kívánok!

Pagina Galéria oldalát itt találjátok, profi és minőségi stencilekkel.

Minden fotót én készítettem! Ha tetszik oszd meg másokkal is a bejegyzést!

 

 

Ez is érdekelhet