Készítsd el a saját virágdobozod. Mutatom hogyan!

A virágdoboz nagyon népszerű manapság. Te is el tudod készíteni a sajátod! Három dobozt is készítettem ajándékba az óvodai ballagásra és elmondom, hogyan készült.

A hozzávalókat a virágpiacon vásároltam meg, érdemes jó minőségű virágot keresni, ami talán kicsit drágább is, de mivel tartós díszt kapunk megéri a pici többletköltség.

A virágdoboz hozzávalói:

  • doboz,
  • selyemvirág, selyemzöld (ha selyemvirág van akkor selyemzöldnek is lennie kell)
  • száraz oázis – ezt mérjük hozzá a dobozhoz, legyen annál nagyobb

Milyen eszközökre lesz szükséged?

  • forró ragasztó
  • vágóeszköz az oázis méretre szabásához
  • csípőfogó a művirágok elvágásához
Fotó: Kertes ház magazin

Első lépés

A dobozba kell beleszabni az oázist, inkább több apró lépésben, hogy beleszoruljon. Akkor sincs gond ha mégis laza, akkor érdemes beleragasztani forró ragasztóval és kipótolni apróbb oázis darabokkal. Lehetőleg az egész dobozt töltsük meg.

Fotó: Kertes ház magazin

Második a bátorság összeszedése

mert bizony bele kell vágni a művirág szárába, nekem legjobban a csípőfogó vált be erre a feladatra. A magasságot inkább hagyjuk hosszabbra, beleszúrjuk az oázisba és látjuk, hogy mennyire emelkedik ki, ha túl hosszú akkor még lehet belőle csípni. Az első a nehéz a többit már szabjuk az első tökéletes szárhoz. Figyeljünk arra hogy ugyanabba a lyukba szúrjuk vissza, amelyet először készítettünk. Természetesen egyéni, hogy milyen magas legyen a virág, de nem érdemes túl magasra hagyni, mert a doboz szélén csúnya lesz.

Fotó: Kertes ház magazin

A virágok elhelyezése

szorosan egymás mellé szúrjuk be az oázisba a virágokat, úgy,hogy a fejek még ne deformálódjanak, de ne is maradjon nagy üres hely a virágok között. A kis helyeket később még apró virágokkal, vagy selyemzöldekkel ki lehet pótolni. Az apróságok előtt így néz ki a doboz, nem rossz, de még nem az igazi.

Csinosítás

Mivel előre gondolkodtam és vettem ilyen aprófejű selyemvirágot is, így könnyű dolgom van a csinosítással. A rózsák levelét inkább a doboz szélén használtam, de ez is egyedi elképzelés szerint változhat.

Fotó: Kertes ház magazin

Tipp: a levágott virágok szárában lévő drótot még fel lehet használni, akár a levelek rögzítésénél, mivel általában a leveleknek nincs külön drótja.

A kész dobozok

Három ajándék virágdoboz készült, kicsit mind más lett, de a harmadiknál már sokkal magabiztosabb voltam, mint az elsőnél! Ha eddig csak gondolkoztál ilyen dekoráció készítésén, akkor nyugodtan vágj bele, meg tudod csinálni!

Fotó: Kertes ház magazin

Az ajándékot akár így is át lehet adni, de át lehet kötni a dobozt még szalaggal is Csak rajtad áll a díszítés. Ezek a dobozok már gazdára leltek az ovis évzáron.

Friss virágokkal:

Nyáron akár a kertünkben is vannak virágok, de a piacon is sokféle friss virághoz lehet hozzájutni. Ezekből is bátran készítsünk virágdobozt. Az alapba, amely bélelt papírdoboz legyen, vizes oázis kerüljön, ez egy picit más, mint a szárat, használat előtt be kell áztatni. A munkát kezdjük a zöldekkel és haladjunk középtől kifelé, mivel a növények szárai rövidek így sokkal tartósabbak is. Néha forgassuk meg a dobozt,hogy minden oldalról mutatós legyen. A zöldek adják meg az alapját és a keretét az egész kompozíciónak. A zöldek után töltsük fel a helyeket a virágokkal, de ne túl szorosan,hogy a virágfejek ne deformálódjanak.

Tipp: a virágok szárát ferdén kell elvágni így sokkal könnyebb az oázisba szúrni

Ez is érdekelhet