Könnyen és gyorsan elkészíthető őszi hangulat, papírból

Egyszerű, de mutatós őszi díszt szerettem volna készíteni és egy régi könyv lapjait használtam fel erre. Gyerekekkel is gyorsan elkészíthető, akár több levélformát is lehet rajzolni, de persze színes vagy már alapból összefirkált papírt is lehet használni.

A legtöbb időt a sablon megrajzolása vette el, legalább 10 percig húztam a vonalakat, amíg a számomra tökéletes levélformát elértem. A sablont egy tápszeres dobozra rajzoltam, de bármilyen vastagabb papír vagy papírdoboz oldala megteszi. Amint elértem a nekem tetsző formát, akkor kivágtam. A régi könyvet, amit itt felhasználtam nem kell sajnálni, lomtalanításból mentettem, ezzel is felkínálva neki az új élet lehetőségét. A könyvespolcra jó szívvel nem tettem volna fel, már nem volt olyan állapotban, de ilyen kreatív célra tökéletes. Kitaláltam mennyi levelet szeretnék és kétszer annyi lapot számoltam ki a könyvből. A sablont pontosan körberajzoltam és egy éles ollóval körbevágtam. Az összes lapot egyszerre, így igazán haladós volt. A leveleket szerettem volna felfűzni, így egy cérnát méretre vágtam és amikor két levelet összeragasztottam, a szárához a cérnát is. A papírragasztó gyorsan megszáradt, a két lap tartást ad a levélnek.

A levél közelről:

Egyszerűen csak a kandallóra lógattam fel, még a függönyre is készítek egy ilyen girlandot, amelyre facsipesszel rögzítem. Nem törekedtem arra sem, hogy tökéletesen illeszkedjenek a levelek, itt is jól látszik. Jó alkotást!

 

 

Ez is érdekelhet