A Konyhakiállításon jártunk

Az ideiglenes konyha jó szolgálatot tett eddig, de a gépek régiek és persze pazarlóan működnek, valamint már jól kitapasztaltuk, hogyan is szeretnénk használni a konyhát. A beköltözés után nem nagyon volt más lehetőségünk, mint ideiglenes konyhát használni, magyarul nem volt már pénzünk új konyhára. Ez az átmeneti állapot arra remek volt, hogy tudjuk mit is akarunk és mire vagyunk hajlandók áldozni és természetesen az anyagi hátterét is megteremtettük az új konyhának, ami komoly összeg. Ezért érdemes átgondolni mire áldozunk, felállítani a fontosság sorrendeket, mit akaruk mindenképpen és mitől tudunk megválni, ha erre van szükség.

Első beruházásunk egy sütő, amelyet az új konyhabútorba is be lehet építeni.

A jó minőségű gőz sütő, amely nagyon jó választásnak bizonyult. Eddig is sokat főztünk, de most már minden kenyeret magunk sütünk és a köretet is a sütőben készítjük és tanuljuk az új technikákat.

A modern készülékekben már beprogramozott receptek is vannak, amelyeket sorban próbálunk ki és eddig nem csalódtunk. Pl: Az almás sütemény recept tökéletesre készítette a süteményt és már nem is bámuljuk a sütőablakon át az utolsó 10 percben, hogy biztos nem ég-e meg. Már megbízunk a technikában. Ilyen és ehhez hasonló gőzsütőt több gyártó kínál és ha valaki megengedheti magának akkor mindenképpen érdemes beruházni. (mi sütőnk: AEG)

 

Sous vide és vacuum – technológia, amely már elérhető otthonra is

A sous vide technika már az otthoni konyhába is elérhető és megfizethető, ehhez viszont keresnünk kellett a sütő mellé egy vákuum csomagolót, amelyet több gyártó is ajánl már. Erre a technológiára is jellemző az, hogy ahogy terjed el, úgy csökkennek a végfelhasználói árak. 70.000 Ft-ért már egy jó teljesítményű gépet vásárolhatunk. Természetesen itt is jelen vannak a prémium márkák, prémium árral és kapható sokkal olcsóbb készülék is.

A vákuumcsomagolás mára már a modern tartósítási technológia egyik leghatékonyabb megoldása. Működési elve: egy pumpa elszívja a levegőt a speciálisan erre kifejlesztett élelmiszert tároló tasakból, Így oxigénmentes tér – vákuum – keletkezik. A tasakot hegesztéssel zárja le, biztosítva ezzel a légmentességet hosszú távon. Nem csak főzéshez, de tároláshoz is érdemes átgondolni egy ilyen készülék vásárlását. A szakemberek tanáccsal is tudnak szolgálni, hogy a mi igényeinkhez mekkora teljesítményű gép a megfelelő. (Jelen lévő márkák Laica és persze Zepter Inernational.)

Több pultnál is volt főzés, bemutatók természetesen a kiállítók gépeit használva és így inspirálva a látogatókat. Meglepő, hogy milyen sok konyhai eszközhöz készítenek a gyártók mobil applikációt.

Többek között hűtőt is kerestünk a kiállításon, át akartuk tekinteni a ma elérhető márka kínálatot. Meg akartunk bizonyosodni róla, hogy az általunk kiválasztott berendezés paraméterei nem rosszabbak, mint az elérhető helyettesítő termékek által szolgáltatott értékek. Találtunk is egy gyártót, akiknek a termékei felkeltették az érdeklődésünket. Új design szerint megálmodott készülékben igyekezett a gyártó mindennel kielégíteni a modern igényeket. Természetesen A++ energia szükséglet. A motor kisebb és alulra került a készülékben, így a tároló kapacitás nagyobb tudott lenni. Nagyon okos a hűtő és mjár mellé a mobil alkalmazás. Ezen keresztül a hűtő üzenetet tud nekünk küldeni. Üzen, ha nyitva maradt az ajtó, amely információval nem tudom mit kezdek az irodában, de üzen, ha kifogyott valamelyik előre beállított alapanyag. Recept javaslatokat kérhetünk a hűtőben lévő alapanyagok felhasználásához, illetve bevásárló listával is meglephet minket a készülék az előre beállított termék preferenciáink alapján. Ez utóbbihoz még majd érkezik egy kamera, amely még nem készült el, szóval tovább okosíthatjuk a hűtőnk, ha ezt a márkát választjuk. Liebherr hűtők oldala

Színes kiegészítők

Már nem csak az apró dekorációs tárgyaink és kisgépeink színének megváltoztatásával alakíthatunk a konyhán hangulatán, hanem a hűtőt és csaptelepet is eleve színesen tudjuk megvásárolni. Mennyire reális az, hogy meg akarjuk változtatni ezek színét? Ezt mindenki döntse el, mi csak azt szeretnénk, ha lenne egy egységes színskála és mindenki ugyanazt értené például menta zöld alatt, így akkor tökéletes lehetne az összhang és komolyan el is gondolkoznánk a színes gépeken.

Grohe Essence konyhai csaptelep

Ár: csaptelep: 94 990 Ft . plusz választható színes cső: 12 990 Ft. Hét színben kapható kiegészítő színes cső a csaptelepre.

A TEKA még csak 4-5 színnel dobja fel a csaptelepeket, de jól kihangsúlyozta azokat a kiállításon.

BOSCH variostyle hűtő

Világújdonság, hogy a hűtő külső borítását 18 féle szín közül lehet kiválasztani és ha kedvünk és mellesleg pénztárcánk is úgy gondolja akkor viszont már könnyedén színt cserélhetünk. Három féle méretben kaphatóan a szekrények.Nem gondolom, hogy a hűtő színének cseréje annyira életszerű lenne, de azt már el tudom képzelni, hogy ezek közül a színek közül válasszak a leendő konyhámba. Bosch oldala itt található.

A konyhai gépek kiválasztása nem könnyű feladat, ennél már csak a konyhabútor gyártójának kiválasztása lesz nehezebb.

Ha már tudjuk, hogy milyen stílus tetszik, akkor érdemes szakemberhez fordulni, mert hasznos tanácsokkal láthatnak el mindenkit, van olyan gyártó, ahol lakberendező segíti a tervezést. Általában az első dizájn tervért elkérnek egy tervezői összeget, amelyet a megrendelt bútor árából levonnak. Ez érthető is, hiszen nagyon idő és energiaigényes egy ilyen terv elkészítése.

A kiállításon több bútorgyártó is jelen volt, a klasszikustól a modernig, a túlzóan díszestől a minimálig többféle stílus megtalálható volt. Arra mindenképpen jó a sokszínűség, hogy akit még bizonytalanok, itt több konyha összeállítást is végig tudnak nézni, kiválasztva a kedvencet, akár a gyártót is.

Legjobban ennek a vintage hangulatú mosogatónak, hogy megtaláltuk, amelyet a Blanco gyárt. Extra minőség, az ára még kicsit húzós kb. 170.000 Ft.

Sok sikert kívánunk az idén konyhát építőknek, mi még nem döntöttük el kivel készül el a mi konyhánk.

 

 

 

Ez is érdekelhet