Különleges és eklektikus lett a festett nászajándék

Egy különleges nászajándékot mutatok be, amely egy csodás bútor, sok szeretettek készítve az ijfú párnak.

Honnan jött az ötlet, hogy ez legyen a nászajándék?

A barátaink már együtt élnek, egy teljesen berendezett háztartásuk van. Nem szerettünk volna egy olyan használati vagy dísztárgyat adni amilyen már esetleg van, viszont azt mindenképpen eldöntöttük, hogy egy egyedi emléket adunk nekik amilyet mástól biztosan nem kapnak.

A saját kezűleg készített ajándékban mindig több az érzelmi töltés, így kézenfekvő volt, hogy festek valamit. A bútorok közül pedig egy komód az, ami szerintem mindenhol jól hasznosítható, már egy kész lakásban is mindig lehet helyet találni neki. A fiatal házasok egy gyönyörű, minimál stílusban berendezett lakásban élnek, ide szerettünk volna becsempészni egy kicsit más stílust, de ami még belesimul a meglévő enteriőrbe.

Mennyire voltál biztos benne, hogy sikerül a meglepetés?

Izgultam nagyon, hogy vajon ami a mi ízlesünk szerint oda való azt vajon ők is úgy látják-e. De a fiatal ara azóta már mondta, hogy pont van egy olyan hely a nappaliban ahova terveztek valamit de még nem találtak meg azt a tárgyat, egészen eddig.

antibes_komod_elokeszuletMiért zöld, és miért pont az “antibes”  zöld?

A fehér az uralkodó szín a lakásban, ehhez a zöld remek kiegészítő szín. Mivel a komód eredeti színében legkevésbé sem izgalmas, sőt inkább unalmas bútordarab, ezért egy meglepő, dinamikus szín kellett. Így egyértelmű volt ez a gyönyörű és izgalmas zöld.

Stencilről mesélj, hogyan valósult meg?

Imádom egyedivé tenni a bútorokat, ez a legszebb része a festésnek. Itt tudom belecsempészni kicsit magam, az én elképzeléseim. Szinte minden bútorra festek mintát. Ennél is biztos voltam benne hogy kell rá valami, amitől egyedi lesz. Tetszenek a vintage babérkoszorúk, de az önmagában tartalom nélküli feliratokat nem szeretem. Ezért találtam ki, hogy az alapban üres de bármilyen betűvel vagy  számmal rendelhető koszorúba az ifjú pár neve és házasságkötésük dátuma legyen. Andi a Pagina Galériától pontosan érezte, hogy mit szeretnék és megtervezte nekem.antibes_komod_rejtett_reszlet

Kérlek, írd le milyen festéket és technikát alkalmaztál?

Annie Sloan Chalk Paint festékkel festek mindent. Imádom a színeit, hogy mindenre rákenhető. Nem kell előtte napokig csiszolni a felületet. Leszereltem róla a régi veretes fogantyúkat, a csavarok helyét és a felületet itt-ott kijavítgattam tapasszal, összecsiszoltam és már mehetett is rá a festék. A zöld a külső felületeken 3 rétegben, a fiókok külső oldala és belseje fehérrel szintén 3 rétegben került lefestésre. Utána a zöldet csiszolópapírral visszacsiszoltam annyira, hogy néhol visszajöjjön a fa  eredeti színe. Ez után jön a minta festése majd átlátszó wax-szal kezeltem, ettől gyönyörű érett színe lett. A fiókok külső oldalára a mintát részletekben újra felfestettem. Szeretek olyan helyekre festeni ami nem látványos, ahol csak néha, a használat során bukkan elő. Számomra ettől lesz kedves és szerethető egy bútor. A fiókokat belül vízbázisú lakkal fixáltam. Mikor így készen volt egy kis fehér “ködöt leheltem” rá az éleknél szárazecset-technikával. Ez szintén egy olyan aprósag, ami szemmel elsőre láthatatlan, csak ha közelről alaposan megnézzük, akkor látszik. Összképben csak kicsit hamvasabb tőle a bútor. Már csak a fogantyúk hiányoztak, nekem a kristály gombok tetszenek a legjobban, amire lehet és a stílusa elbírja arra azt teszek. A régi bútorokat kicsit különccé, eklektikussá teszik.

antibes_komod_keszMi volt az ajándékozottak reakciója?

A nagy forgatagban meg kellett szervezni, hogy mivel mi nem tudtuk odavinni hozzájuk az ajándékunkat, őket kellett az ajándékhoz vinni, ami a hallban állt. Nem volt egyszerű, a férjem Andrist, a vőlegényt “vadászta” le a násznép kezei közül, én Ágit.

Meglepődtek és nagyon örültek. Persze mi is, mert végre odaadhattuk és láttuk, hogy jól döntöttünk mikor ezt kitaláltuk és megszerveztük.

Köszönöm a lehetőséget, hogy elmesélhettem ennek a csodás bútordarabnak a történetét. Sok boldogságot az ifjú párnak!

Ötlet és megvalósítás: Székely Herczeg Ágota,  ART és más

Egyedi stencil: Pagina Galéria

Festék: Annie Sloan Hungary

Ez is érdekelhet