Különleges köszönetajándék – szappandesszert

Amikor először meglátta a menyasszony, már akkor beleszeretett a szappandesszertekbe. Nem kellett túl sokat gondolkoznia, hogy mi is legyen az esküvőn a köszönetajándék.

A vőlegénynek is tetszett a szokatlan ajándék és csak egy kérése volt, hogy mignon forma legyen. Amint elkészült a meghívó és már tudni lehetett, hogy milyen színek lesznek a meghatározóak, akkor kezdődött el a szappandesszert terveze. Katbo Pinterest albumában annyi az inspirációt, hogy elég nehéz volt kiválasztani a tökéletest. Mivel az esküvő előtt négy héttel el kell, hogy készüljön a szappan, ezért túl sok idő nincs, így hát szappandesszertre fel!

A terv után azonnal elkezdődött a szappanok elkészítése, én csak kívülről figyeltem az eseményeket és csodáltam a sok munkát, ahogy készülnek.

80 db egyforma szappannak kell elkészülnie, azonban a színek kevergetése közben felmerült egy olyan gondolat, hogy ne törekedjünk a tökéletes hasonlóságra. Végül a  színeket sorrendjéhez nem ragaszkodtunk, ezáltal kissé játékosak lettek és a vendégek többféle közül választhatnak.

Aprólékos részletek, amelyek miatt a végeredmény megszólalásig hasonlít egy mignonra.

A szappanoknak legalább 4 hétig száradniuk kell, ezért kell időben elkészíteni és amikor a vendégek megkapják, már azonnal használhatják is. Ugye milyen csodásak? Nagyon szépen lesznek “tálalva” is majd természetesen hozok sok képet! Köszönet Katbo a rengeteg munkáért!

Terv: Zsófi, a Piel és Pelle figurák megálmodója

Szappandesszert: Katbo szappandessszert

 

Ez is érdekelhet