Legos szülinapi dekoráció – sok ötlettel

LEGO hangulatú szülinapra készültünk. Marci minden évben elmondja milyen tortát szeretne, ami persze mindig csoki, de a kinézete az aktuális érdeklődési kör szerint változik. Idén a LEGO volt a kedvenc, így ilyen tortát kért én pedig hozzágondoltam a többi dekorációt.

Nemcsak aranyos, hanem praktikus is a szívószálra ragasztott zászló. Amikor leültek a vendégek mindenkinek felrajzoltam a jelét a hátoldalára. Hasonló dekorációt találhattok ezek az oldalon.

A vizekre is új címke készült. Nagyon örültem, mert az A4-es oldalra kinyomatott címkék kivágásában Marci is segített! 🙂 Ezekre is az ovis jelek kerültek fel, nem csak a gyerekeké hanem a felnőtteké is! Vicces volt megtudni, kinek mi volt a jele!

A tortatálat is LEGO pirosra festettem, mivel több tortatálam is van Bluer Design kollekcióiból, most ezt a szögletest választottam, ami tökéletesen illik a témához. A festék a Lignocolor  “Rot” színe, ami tökéletes LEGO piros.

A süti is nagy sikert aratott, a kiszúróformát a Meskán találtam, 3D nyomtatóval készült, mivel jól is használható, bátran ajánlom Lituga meska oldalát. Két dizájnt vettem egy sima LEGO fejeset és egy Ninja fejeset. A sütemény Nigella Lawson formatartó vajas keksz receptje és Eznempiskóra bloggere, Ági készítette a kérésemre. Hamarosan megosztja tippjeit, hogy hogyan érdemes ilyen kekszeket készíteni.

A LEGOs asztalterítőt, szalvétát és zászlófüzért sajnos nem itthonról szeretem be, mert sokkal drágább volt, mint Londonban. Érdemes időben körülnézni a külföldi weboldalakon, mivel itt a kicsit hosszabb szállítási határidőt is be kell kalkulálni pl: ebay.co.uk

A legnagyobb sikere egyértelműen az internetről innen ingyenesen letölthető maszkok voltak. Gyors nyomdában kicsit vastagabb papírra mindegyikből kettőt és elfogytak a buli végére!  A csajoknak is jutott, nem csak a fúknak. Nagyon ajánlom, a gyerekek is kivághatták, de mi is segítettünk persze. A fejükre gumírozott cérnával illeszthették. Csuda jó móka volt.

A tortáról egyedül nincs rendes fotóm, akkor már nagyon pörgött a buli. Az íze “túrórudi” volt, a forma természetesen a szülinapos kérése szerint. Eznempiskóta bloggere készítette és fantasztikusan finom volt.

Amiről még majd írok:

Szerettem volna csokit is önteni, amit második próbálkozásra jött össze, de még ez sem tökéletes, majd elmesélem a tippeket és trükköket egy külön bejegyzésben, hogy nektek ne kelljen már kísérletezgetni.

A legmenőbb szerintem a stencilezett póló lett, amit az ünnepelt viselt. A stencilt kérésemre Pagina Galéria Andija készítette, extra gyorsan postázta és még tanácsaival is segített, mivel szuper pontosan és részletesen leírta, hogyan kell profin stencilezni.

Készítsd el a legmenőbb pólót!

 

Itt található az inspirációs válogatásom:

Lego ihlette szülinapi dekoráció

Ez is érdekelhet