Legyen a szerelőműhely is stílusos!

Senki sem szeret várakozni, de ha mégis kell, akkor jó ha egy kellemes környezetben tehetjük azt. Egy autószerelő műhelyben előfordul, hogy várnunk kell. Móni bútorait, amelyek egy szerelőműhely ügyfélvárójában vannak jó ideig lehet nézegetni, gyönyörködni bennük, addig talán az autó is elkészül.

Móni így mesélte el a történetet:  “…mikor elkészült a kis szekrény, “megrendelést” kaptam a Drágámtól egy hozzá illő asztalra is. Éppen volt egy art deco asztalkám, amire semmi szükségem nem volt, csak 2  fotelhez “járt”. Most kapóra jött.

Asztal_reszletek_wm
A asztal fázisai


Csiszolással kezdtem, ami az ASCP-t (Annie Sloan Chalk Paink – a szerk. ) tekintve teljesen felesleges mutatvány, de először arra gondoltam, hogy nem ragozom túl, lecsiszolom a sötét pácot, felfrissítem wax-szal és kész! Kósza ötlet volt, úgy is kezeltem…amint lecsiszoltam, már vagdostam is a tetejére a papírt:) Röpke 2 órát szöszöltem a puzzle kirakásával, de dekupázs ügyben még mindig nem mutatok fejlődést, megint gyűrött lett, megint megcsiszoltam. Csiszolás után átkentem “ecsetlével” (az a víz, amiben menet közben áztatom az ecsetet), hogy ne legyen olyan steril, majd száradás után clear wax és dark wax. A peremekhez és a lábakhoz ugyan olyan színeket használtam, mint a kisszekrény esetében -a sötétebb kék abusson-greek színek keveréke, a világosabb provence, emperor’s silk a láb és egy kis old white a polcos rész peremére. Az egészre ment a clear, majd a dark wax és már kész is.

asztallap_csiszolás_után
Asztallap

Bevallom, utólag a csiszolást megbántam, egyrészt, mert a karmozdulataim terminátoros jelleget mutatnak, másrészt sokkal látványosabb lett volna, ha a sötét bukkan elő a festett részek alól! Szerencsére a “megrendelőm” így is elégedett…és már felvetette a hozzájuk illő szék ötletét is”

Ha a szék elkészül, természetesen bemutatom, mert nagyon szeretem Móni stílusát, ahogy a bútorait készíti és ahogy leírja a sztoriját.

Update: A papír innen van.

Enterior
hangulatos ügyfélváró

 

Ez is érdekelhet