Milyen az esküvői torta, ha vintage?

Tortasütés, tortafotózás, tortaszenvedély. Természetesen és diétásan, mert itt a cukor nem feltétel, írja Éva. Pontosan ezen szenvedélye miatt kérdeztem meg őt, hogy milyen az esküvői torta, ha vintage?

Ha a torták és desszertek szemszögéből nézzük a vintage stílust, akkor a legelső, ami eszembe jut: pasztell és harmónia. Ezeknél a tortáknál kerülni kell a zsúfoltságot, a dinamizmust , a tolakodó színeket, és bár ezt a stílust sokszor jelenítik meg giccses kiegészítőkkel, nálam erről szó sem lehet.

 

Milyen a dekoráció?

Díszítésnél szeretem ha a shabby chic hatás is érvényesül, tehát, a bohém, tollas díszeket én inkább kerülöm helyette cukorvirág, gyöngysor, csipke a torta éke. Kedvenceim a finom színek, különösen a halvány türkiz és pasztell rózsaszín páros kiegészítve fehér rózsákkal. De ha vintage, nem maradhat ki a gyöngysor és csipke sem, persze csak lágyan megjelenítve.

Mire figyeljünk a tortánál, ha nyári esküvőre készülünk?

Ha vintage esküvő, akkor szabadtéri rendezvény. Itt azért érdemes figyelembe venni, hogy mennyi időt tölt a szabad levegőn a torta, különösen a nyári nagy melegben van ennek jelentősége. Nem mindegy milyen krémet választunk, és nem mindegy a torta burkolása sem. Ha nekem kellene gondoskodnom a fő desszertről, mindenképpen hűtött talapzatra tenném, hogy minél később olvadjon és meggondolnám a „csupaszt tortát” is, hiszen ott nincs semmivel a burkolva a sütemény, így hamarabb kiszárad a széle (pláne ha azt kellemes szellő fújdogálja).

Mit tanácsolsz azoknak, akik élő virágot szeretnének a tortájukra?

Különleges figyelmet kíván az élővirággal díszített torta is, hiszen azokat profi módon, szakszerűen, kis, vízzel teli fiolákban kell elhelyezni a tortán és gondoskodni arról, hogy a virágok idő előtt ne kókadjanak le.Talán ebből a szempontból szerencsésebb választás a cukorvirág, ennek ellenére ha vintage esküvő, akkor nálam is az élő virággal díszített torta a nyerő.

Nagyon köszönöm M Szabó Évának a lélegzetelállító képeket a saját készítésű tortáiról és a sok hasznos tanácsot.
Éva Facebook oldalát itt találjátok.

Ez is érdekelhet