Mit csinál a kertész télen?

Leginkább kipiheni a nyári fáradalmakat, összegez és megtervezi a következő évet és tüzet rak a kemencéjében. 

Már írtam a galambrezidenciáról, mivel már a harmadik telüket töltik a tulajdonosok a falusi házukban, megkértem őket, hogy meséljék el mivel tölti a hobbi kertész az idejét a téli időszakban.

“Számunkra a tél a tervezés időszaka, jövőre új növényeket szeretnénk ültetni, a meglévő ágyásokat kicsit átformálni. Új virágágyásokat és egy külön fűszeres kertet szeretnénk kialakítani. A kerti tó környékét rendezzük, egy kis stéget szeretnénk építeni, amelyet mi csak galambvárónak nevezünk. Az inspirációkat újságok, blogok szolgáltatják, szorgosan gyűjtögetjük az ötleteket. Elmaradhatatlan a saját készítésű madáretető kihelyezése, sok az énekesmadár a kertben.”

_DSC0431
Régiségek

Ahogy alakul a kert arculata úgy szeretnénk újabb és újabb kerti dekorációkat kihelyezni, mindent az újrahasznosítás és a falusi jelleg megtartása jegyében. Felújításra vár egy fa parasztszekér, egy régi mázsa és taliga.

_DSC0414

“A tavalyi évben a legnagyobb sikerélményt a magról vetett leanderek okozták, nagy öröm, hogy már 25-30 cm-es csemetéink vannak. Sajnos a homoktövis termés elmaradt a várttól, sokkal kevesebb termett, mint az előző évben. De azért ízletes és vitamindús ivólé készült belőle. Sikernek könyveljük el, hogy a kerti tavunk, amelyet mi építettünk szép tiszta, a vízinövények és a halak is egészségesek. A farakás, amit nagy gonddal építettünk pedig lassan bevégzi a küldetését, a kemény tél miatt a kemencében végzik. Nem baj, jövőre megint felépül a mi különleges farakásunk.”

 

Ez is érdekelhet