Rozsdás őszi dekoráció gyorsan!

Már korábban megfertőztem a családom a rozsdás hatással, egészen pontosan Húsvétkor készítettünk rozsda hatású tojásokat és még maradt a festékből, így tovább gondoltam, hogy mit is lehetne még rozsdásítani.

Maradt még festék, csak a tárgyra várt, amit öregíteni lehetett. Nagyon egyszerű ez a technika és mutatok egy videót is, amely megnézése után mindent festeni szeretnél! A rozsda hatású festék használata a videó második felében látható.

A viharlámpás egy online rendelés extra ajándékaként került hozzánk, igazi olcsó darab. Most az őszi dekoráció egyik szép darabja lett, meg is mutatom hogyan. Innen indultunk…

A videóban látott módszerrel pacsmagoltam össze a lámpást, addig amíg meg nem tetszett az elért hatás. Használni nem szeretném, de a biztonság kedvéért a belső részét nem festettem be. Nyugodtan lehet bátornak lenni, mert ha nem tetszik a szín, csak ráfestesz még egy réteget, a 3D porral amúgy is kap egy olyan struktúrát, mintha peregne a rozsda.

Gyorsan megszáradt az őszi napsütésben a lámpás, az üveget visszatettem és máris mehetett az igazi rozsdás virágtartó mellé.

Nagyon meg vagyok elégedve, egy ronda olcsó vacakból készült valami, ami most már illik is a környezetébe. Eddig egy fiók mélyén lapult, nem nagyon akartam használni.

Kinek milyen a rozsda, nekem most így tetszik. Minden látszó részt igyekeztem befesteni, hogy a régi alap ne legyen látható. Nem kezeltem semmivel, meglátjuk hogyan viselkedik kültéren. Ha valaki szeretné mégis kezelni, matt lakkot ajánlok, de felőlem rozsdásodhat tovább!

 

Ez is érdekelhet