Svéd dizájn és vendégszeretet Badacsonyban

Még márciusban volt az alvás világnapja. Erre csak akkor figyeltem fel, amikor a Stílusos vidéki szállodák oldalán megjelent egy pályázati felhívás. Azt szerették volna tudni, hogy a pályázók hogyan töltenének egy éjszakát egy igazán stílusos vidéki szállodában. A kérdésre nekem volt is válaszom, ezért elküldtem nekik.

Az egész levelet nem írom le, csak az utolsó mondatot. Ez lett a mottóm:„…hihetetlen jó lenne, most önzőnek lenni és kettesben mehetnénk el valahová és csak arra kellene figyelnünk, ami nekünk érdekes. Egy kis elvonulás, beszélgetés, borozás, feltöltődés és semmittevés. Ennyi jár ugye?”

Alig hittem a szememnek, amikor megkaptam a választ, hogy mehetünk – mivel tetszett, amit írtam! Sajnos az adott napon nem tudtunk elutazni, de a következő héten már robogtunk is Badacsonyba, az Óbester panzióba.

Ezt el sem meséltem volna, ha nem olyan szuper élmény lett volna nekünk az a vasárnap. Kissé még hűvös nap volt, de a mandulafák már teljes virágban.

A panzióba kora délután érkeztünk meg és a házigazdák közül Catharina várt minket. Rövid ismerkedés után kiderült, hogy Catharina svéd és férje Zoltán magyar. Még mindig nem állt össze bennem, hogyan is kerülnek ők ide. De később persze ez is kiderült.

A szobánk nagyon hangulatos volt, a kilátás a Balatonra pedig pazar. A régi ablakok, a gerendák tökéletes összhangban voltak a svéd hangulatú berendezéssel.

Később Zoltánnal is találkoztunk, aki elmesélte, hogy Svédországban született és a hazalátogatások során látták meg, hogy eladó a panzió és döntötték el, hogy Magyarországra költöznek. Saját ízlésük szerint formálták meg és kezdték el a vendégvárást. Közvetlenek és kedvesek, mintha csak barátokhoz látogatnánk.Az egész hely nyugalmat sugároz, órákig lehet bámulni a tájat.

Mi felsétáltunk a szőlősön keresztül a Laposa pincészetbe, ahogy a hozzánk szegődött kutyus még vizet is kapott, mi pedig finom fehér borokat szürcsölgettünk, miközben falatoztunk. A kilátás teljesen magával ragadó, a lemenő nap még egy picit melegítette az arcunk és úgy ittuk magunkba a látványt.

Finom falatok

Tökéletesen megvalósult, amiről álmodtam, egy picit kettesben lehettünk és feltöltődtünk, beszélgettünk és boroztunk! Köszönjük az élményt! Ez már tényleg járt nekünk!

Az Óbester Panzio facebook oldala itt.

Stílusos Vidéki Szállodás Facebook oldala itt található.

Köszönet a kezdeményezésért, amely a minőségi vidéki szállásokat összehozza, hogy a vendég biztosan jól válasszanak!

 

 

Ez is érdekelhet