Szalvétából hajtogatott gömbhal.

Ez a hal tulajdonképpen ráknak indult. Szerettem volna egy szép piros pompon rákocskát készíteni, de az otthon  készleten lévő papírszalvétának csak a legfelső rétege volt piros. Így egy pöttyös-csíkos labdát kaptam a végén, a legkevésbé sem hasonlított rákra. Azt gondoltam gömbhalként viszont csinos lehetne.

Az uszonyát és a farkát, valamint a szemét színes papírból készítettem el, ez az a fajta, amit az IKEA-ban lehet kapni. A gömbhal szeme sehogy sem mutatott és végül egy öntapadós felületű gumikoronggal egészítettem ki. Ezt így lehet kapni, bútorok lába alá szoktam tenni.

A papír kiegészítőket kétoldalú ragasztóval (ha lett volna otthon) szerettem volna felragasztani, de mivel nem volt, így önmagába visszahajtott cellux lett a megoldás. A farkát és az uszonyt szabad kézzel rajzoltam meg, a kört pedig egy flakont körberajzolva kaptam meg.  Aki még soha nem készített ilyet annak is szerintem maximum fél óra alatt elkészülhet.

A fotózáshoz pedig egy kék ombre sál és némi szalag adta a hátteret. Azért is készült a gömbhal, mert egy kedves olvasóm megkért, hogy keressek neki tengeri inspirációkat kislánya első szülinapjához. Nemsokára jönnek az inspirációk is és várhatóan a csuda szép szülinapi dekort is megmutatom, amit az anyuka készít saját kezűleg.

 

Ez is érdekelhet