Tavaszodik az IKEA-ban is!

A tavasz közeledtével az otthonokban elérkezik a megújulás időszaka. A merész kék, narancs, vörös és zöld színek mellett a 60-as évek vidám és geometrikus formavilága élettel tölti meg az otthonokat, valamint jól kombinálhatóak a letisztult bútorokkal. Meisel Zsófiának, az IKEA lakberendezőjének tippjei segítenek a stílusos és rendszerezett tavaszi otthon megteremtésében.

Energikus környezet a mindennapokban

A hosszú téli hónapok után tavasszal a 60-as évek elnagyolt mintái vidám hangulatot csempésznek az otthonokba: geometriai mintás szőnyegek a nappaliban, virágokkal tarkított ágyneműk a hálószobában, vagy akár néhány különleges kiegészítő a konyhában, és máris derűsebb lesz a hangulat. A mély tónusú, sötét színeket az élénk narancs, sárga, kék, zöld és a tűzpiros váltja fel.

Fotó: IKEA

Stílust teremtő anyagok

Tavasszal a világos fából és természetes rostokból készült lakberendezési tárgyak lesznek népszerűek. A divatos, vidám mintákkal kiegészülve kiegyensúlyozott, mégis merész megjelenést teremtenek ezek a darabok, valamint stílusos skandináv és modern stílusvilágot jelenítenek meg. Emellett a feltűnő mintájú textíliák dominálnak ebben az időszakban. Figyelemfelkeltő ágyneműk és élénk színű függönyök, de akár egy törölköző is lehet nemcsak a strandok, de a fürdőszobák éke is. A kényelmesen távolról irányítható sötétítők pedig hasznosak lehetnek, hogy a tavaszi fáradságot elkerülése érdekében a pihenés is szerepet kapjon.

Fotó: IKEA

Rend a lelke mindennek

A tavasz a megújulás időszaka, amikor megszabadulunk a felesleges holmiktól, felfrissítjük a ruhatárunkat, lecseréljük régi bútorainkat, valamint elvégezzük a tavaszi nagytakarítást. Az IKEA „Élet otthon” kutatása szerint azonban a magyar háztartások 39 százalékában nincs elég hely a személyes tárgyak tárolására. A fiókos komódok, szekrények, valamint az ezekben elhelyezett belső rendszerezők, dobozok segítenek, hogy a rend hosszú távon fennmaradjon.

Fotó: IKEA

Kreatív kikapcsolódás

A jó idő és az élettel teli tavasz inspirálóan hat a kreativitásra, az apró lakberendezési tárgyak pedig segíthetnek, hogy még inkább élvezetessé váljanak hobbijaink. A rajzolás kedvelői az asztalokat színes füzetekkel, tolltartókkal díszíthetik, míg a főzés kedvelői a szintén bohém 60-as éveket idéző étkészletek és kötények közül válogathatnak.

Fotó: IKEA

Tavasz a kerben

A társaságkedvelők számára a tavasz új lehetőségeket nyit meg, hiszen indul a kerti partik időszaka. A színes lampionok és mókás tálalási eszközök bármilyen eseményen feldobják a hangulatot.

Fotó: IKEA
Fotó: IKEA

Forrás: IKEA

Ez is érdekelhet