Transzfer teszt – mivel is csináljam?

A transzfertechnika nálam az új szerelem. Egyszerűen kivitelezhető és óriási sikerélményt ad. Egyedi ajándékok és vitange kiegészítők és használati tárgyak  készülhetnek a segítségével. Határ a csillagos ég, ezzel a bejegyzéssel még csak a technika kicsi részére tudom felhívni a figyelmet. Két tisztítószer is létezik, amelyekkel kipróbáltam a transzfer technikát. Gondoltam összehasonlítom őket, kíváncsi voltam az eredményre.

Tehát a versenyzők: Citrasolv, a másik versenyző, ami számomra még új és nagy reményeket fűzök hozzá: Almawin narancsolaj tisztítószer koncentrátum.

A transzferképet ugyanazzal a nyomtatóval nyomtattam, ugyanarra az anyagra dolgoztam,a biztonság kedvéért más ecsetet használtam a folyadékok felvitelére. A nyomtatásnál arra kell ügyelni, ha szöveg van akkor tükörben kell kinyomtatni, vagy már eleve tükrözött szöveget kell nyomtani. A nyomtató lézernyomtató legyen, de mindenkinek magának kell kikísérleteznie, hogy a számára elérhető nyomtatóval működik-e ez a technika. Általános recept erre nincs. A sima nyomtatópapírra kinyomtatott képet érdemes rögzíteni az anyagra, hogy ne mozduljon el. Én ecsettel viszem fel a folyadékot, de van, aki fülpiszkálóval. Nem kell sok tisztítószer, legyünk nagyon takarékosak, plusz ha sokat viszünk fel akkor elázhat a minta és csúnya lesz. Egy agyonmosott pamut lepedőn próbáltam ki a szereim.

 

almawin_citrasolv
Felül: Almawin, alul: citrasolv

Íme az eredmény felül almawin, alul citrasolv. Az alsó csak azért lett egyenletesebb, mert azt csináltam másodikra és már annyira nem remegett a kezem! Egyébként semmi, de semmi különbséget nem találtam. Mindkettőnek van egy erős narancsos szaga, ezért érdemes nyitott ablaknál használni. Az anyagot megvártam, amíg megszárad és kimostam, utána keményítettem is csak a próba kedvéért, forró gőzölős vasalóval kivasaltam, a minta nem mozdult, nem folyt el.

almawin_teszt
A próba előtt/ átkenve Almawinnel /A citrasolcval készült minta/ áztatás

Nagyon lelkes lettem, hogy milyen könnyű pamut anyagra (mivel ezt próbáltam csak, műszálasat nem) transzferálni, így ki akartam próbálni fára is. Örömmel jelentem, hogy ez is nagyon egyszerű. A kinyomtatott képet celuxszal rögzítem a fára és kevés almawinnel átkenem. Az átkenés után kanál hátoldalával átdörzsölöm és óvatosan leszedem, egyébként ez a technika a textinél is. Nem kell kitörni a kanál nyelét, csak határozottan kissé rányomva átdörzsölni rövid ideig. Ha óvatosan emeled fel a papírt és még látsz egyenletlenséget, akkor még visszahajthatod és rásegíthetsz.

Alant a fázisfotók:

almawin_fára
Fa és nyomtatás / Átkenve Almawinnel / Az eredmény

Nagyon szép lett, igazán tetszik. Már el is ajándékoztam, csinálom a többit! 🙂

almawin_transzefer_fara

Érdemes gyakorolni, már a második kép látványosan jobban fog sikerülni, mint az első! Az Almawin itthon is kapható webáruházakban és bioboltokban, egy Google keresést megér. A Citrasolv nem kapható itthon, az ára körülbelül ugyanannyiba kerül mint az Almawin, csak várni kell, amíg megérkezik.

 

Ez is érdekelhet