Vagány névtábla a fiúszoba ajtajára!

Addig, amíg nem láttam nem tudtam, hogy nekem is kell ilyen. De láttam és már tudom, hogy meg fogom csinálni és nektek is meg akarom mutatni hogyan kell elkészíteni! Ez a tábla nem az én Marcimnak készült és nem is én csináltam. Köszönöm Móninak, hogy bemutathatom a munkáját és leírta az elkészítés lépéseit. A stílusa maradt a közvetlen, kissé lökött és csajos, de már az lenne a furcsa, ha nem ilyen lenne. Hogyan lett egy kutyás táblából autós? Nos ezt el kell olvasni!

Móni így írja le: nem olyan régen kaptam Kingától -akit a Hobbi bútorfestő csoportból barátnősítettem magamnak- egy táblát, hogy legyen végre kutyám. Imádom a táblákat is, meg a kutyákat is, a kettőt együtt meg főleg, de az is nagyon érdekelt, hogyan készült. Kingával szerencsém van, mert azon kívül, hogy ügyes, még türelmes is, mindent elmagyaràz nekem, én meg “raktározom” a tudományt, felhasználásig.

Íme az a bizonyos kutyás tábla:

tabla_kutyas
Kutyás tábla

Múlt héten egy ismerősöm küldött nekem képet egy tábláról és megkérdezte, hogy tudnék-e hasonlót csinálni a fiai szobájának az ajtajára. Mivel volt “tudásom” raktáron, rávágtam, hogy persze és nekiálltam… kell egy darab farostlemez, festék, kisolló, amivel kivágod a tetszőlegesen kinyomtatott szöveget a papírból, majd a fennmaradó lyukon átcucálod (átnyomkodod az általad készített stencilen- a szerk.) szivaccsal a feliratot, valamilyen minta (ha akarsz rá), csiszolsz, waxolsz  és kész.

Ilyen az alap:

tabla_alap
Farostlemez, a névtábla alapja

A lecsiszolt szélek közelről:

tabla_reszlet
A szélein alaposan megcsiszolva

Ennél a darabnál a natúr felét kentem kétszer old white ASCP-vel (Annie Sloan Chalk Paint) és szintén két rétegben “műtősmaszkzöld” DrHKCP-vel   (javaslom ezt így senki ne keresse, csak én neveztem el így a házi krétafestéket, amit a fogdoki barátnőm kevert!) A széleit durván, egészen a farostig, a festett részt pedig csak az alatta lévő fehérig visszacsiszoltam, rátettem innen a mintát, a feliratot, ahogy fentebb említettem, a széleket dark wax-szal kentem, majd az egészet clear waxoltam és már ott is van a fiúk szobájának ajtaján.

Ugye már neked is kell ilyen?

tabla_marci_es_Barni
Az elkészült vagány névtábla

 

Ez is érdekelhet