Valóra vált vintage álom – Rooms

Fantasztikus helyszín, amely ajtaján belépve egy másik világba lépsz át

Kérem, hogy meséljetek magatokról pár mondatban, mit érdemes rólatok tudni?

Talán a legfontosabb, hogy fotósok vagyunk, elsősorban esküvő fotózással foglalkozunk, és elsők között voltunk Magyarországon, akik vintage enteriőrökkel készítettek sorozatokat. Sokan kérdezik az első találkozásnál, hogy egy pár vagyunk-e. Igen, 4 éve boldog házasságban élünk.

Honnan jött az ötlet, és mennyi ideig tartott megvalósítani?

Több éves álmunk vált most valóra, ami időről-időre folyamatosan formálódott, egyrészt a saját “kuckó” iránti vágyból, másrészt a hozzánk forduló párok igényéből. Mindig nehéz volt ugyanis megfelelő beltéri helyszíneket találni, különösen, ha valaki vintage jellegű fotókra vágyott vagy egyszerűen csak valami nagyon finom, nőies hangulatra. Sok kompromisszumot kellett megkötnünk lehetőségek híján.

Egy dolog volt mindvégig biztos: ha egyszer stúdiónk lesz, az magában hordozza az enteriőrös fotózások hangulatát. Bútorokkal, virágokkal, folyton változó berendezéssel képzeltük mindig magunk elé. Úgy, hogy az valóban fotózásra legyen kitalálva, hiszen egy-egy helyszín hiába szép, általában egészen más funkcióra készült elsősorban, ami megnehezíti a fotósok munkáját.

Megtalálni a megfelelő helyet és összegyűjteni mindent hozzá elég hosszú idő volt, az átalakítási és a berendezési munkálatok 3 hónapba teltek.

Rooms

Hogyan írnátok le pár mondatban a helyet, amit most létrehoztatok?

A Rooms olyan fotózási helyszín (ez jobb szó talán, mint a stúdió), ami bár kifejezetten fotózásra, filmezésre készült, szakít a klasszikus műtermek működési elvével. Nálunk a berendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel, virágokkal, a természetes fényekkel lehet alkotni. Nem hazudtolhattuk meg önmagunkat, így elsősorban vintage, shabby chic, rusztikus jegyek fedezhetőek fel mindenütt, belecsempészve egy kis loft hangulatot, már csak az épület jellegéből adódóan is.

rooms-photoplace-1

Kiknek hoztátok létre?

Tulajdonképpen mindenkinek, aki szereti ezt a stílust. Amikor kiderült, hogy ekkora helyen valósíthatjuk meg, az is biztossá vált, nem tartjuk meg csak magunknak, így bérelhető bárki számára. Nagyon örülünk, hogy már az első levelek úgy érkeztek hozzánk, hogy hiánypótló, amit megvalósítottunk, és szükségük volt már rá régóta, ahogy nekünk is.

Annak sem szabnánk erős korlátot, hogy valójában mire is használják. Már most látszik, hogy az érdeklődők is érzik, sokféle lehetőséget kínál a fotózáson túl: lehet workshop és termékbemutató helyszín, lehet klippet forgatni stb., sőt kacérkodunk a gondolattal, hogy kisebb esküvői szertartások is tarthatóak legyenek nálunk.

Meséljetek a stílusról, a szobákról?

Összesen 260 nm területen helyezkedik el, a Csepel Művek sajátos hangulatú épületei között. Ez az izgalmas kontraszt véletlenül adódott ugyan, de szeretjük, ahogy a hozzánk érkezők is mindig megjegyzik, hogy ettől még izgalmasabb a dolog.

Három különböző fotózási teret alakítottunk ki.

A 110 nm-es, 6 méter belmagasságú, hagymaszerkezetű csarnok részen most egy shabby chic jellegű hálószoba és étkező rész található. Csupa romantikus kiegészítővel, baldachinnal, egy fél falat beterítő virágfüzérrel és még sok, apró részlettel. Ez a terület lesz az, ami kb. 3-4 havonta egészen átalakul. Ezt a formálódást nagyon fontosnak tartjuk, hiszen így sosem lehet megunni, mindig tartogat valami egészen újat a Rooms.rooms-etkezo-photoplace

 

A 23 nm-es szobánkat a francia elegancia és Párizs ihlette. Így vált egy kifinomult nappalivá. Kandallóval, óriási tükörrel, kanapéval.

paris-rooms-photoplace-1

paris-rooms-photoplace-2

A harmadik szobát eredetileg közösségi térnek és konyhának szántuk, de aztán hirtelen jött az ötlet, hogy inkább egy különleges boudoir fotózási lehetőséget hozzunk létre (persze azóta készületek itt már esküvői képek is). Mivel lábas káddal nem túl gyakran lehet itthon fotózni, ugyanott sokan imádják velünk együtt, ez vált a központi elemmé. Kicsit angolosan, kicsit Provence báját idézve sok-sok levendulával, türkiz színnel.

lebain-rooms-photoplace-1

lebain-rooms-photoplace-2

Ezek mellett a meglehetősen nagy folyosó rész is használható, és persze telis-tele van kiegészítőkkel. Hogyha pedig már az egészet közkinccsé tettük, úgy gondoltuk, hogy a raktárból is lehessen szemezgetni. Ha valakinek megtetszik valami, kiviheti és használhatja.

Látom,hogy törekedtek arra, hogy magyar kézműves termékekkel töltsétek meg a szobákat. Ezeket árulni is fogjátok? A kézműveseket hogyan választottátok ki?

Nagyon sok mindent sajnos csak külföldről tudtunk beszerezni, hiszen még mindig változatosabb az ottani kínálat. Ugyanott szívügyünknek éreztük, hogy valahogy belecsempésszük a hazai szépségeket is. A hivatásunkból adódóan rengeteg alkotó munkáját kísérjük figyelemmel és rajongással. Nem volt hát kérdés, hogy kikhez fordulunk.

Árulni nem fogjuk a termékeket, de szívesen megadjuk az elérhetőségeiket és promotáljuk őket, ahogy csak tudjuk. Időről-időre tartunk viszont garázsvásárt, amikor meg lehet kaparintani az áhított dolgokat, amiket mi már nem használunk, és tervezzük a bérbe adásukat is.

Hol lehet Titeket megtalálni?

Jelenleg a facebook oldalunkon , de 1-2 héten belül elkészül a weboldalunk is, ami a következő címen érhető majd el: www.rooms-studio.hu

Hogyan lehet foglalni?

Telefonon (30/3756455) vagy e-mailen keresztül (berles@rooms-studio.hu).

Köszön Irisznek és Zolinak az interjút és a lélegzetelállító képeket! Sok sikert kivánok a munkájukhoz!

Ez is érdekelhet