A Viola Violetta szalonban jártam

Szerencsésnek érzem magam, hiszen megnézhettem Violettát egy virágdoboz megalkotása közben. Elhoztam nektek, hogy miről beszélgettünk, ha már lehetőségem volt a kulisszák mögé betekinteni.

Showroom, nem virágüzlet

Már ahogy beléptem a Viola Violetta világba tudtam, nem mindennapi helyen járok.

Fotó: Viola Violetta

Violetta már nem üzemeltet virágüzletet, főleg a weboldalán keresztül rendelik a virágokat, amelyek minősége kiemelten fontos számára, valamit állandó megrendelőiket szolgálják ki. Láttam az elkészült virágokat itt tényleg azt kapja az ember, amit a webshopban lát.

Egyedi megrendelések érkeznek és az állandó vásárlók már nem is jönnek személyesen. A bizalom annyira kialakult, hogy rá van bízva sok esetben Violettára a dekoráció megalkotása. A showroom koncepciója egyébként az, hogy ebben a különleges enteriőrben adjon otthont egy személyes konzultációnak a leendő megrendelőkkel például egy esküvő megszervezése kapcsán.

A legeredetibb brand név

A legbutább kérdés, amit először feltettem, hogy tényleg ez-e a neve. Szóval nektek már nem kell megkérdezni, mert Viola Violetta nemcsak egy brand név, de Violetta igazi neve is.

Hogyan készül a virágdoboz?

Mivel sokat kérdeztem a virágdoboz is lassabban készült, mivel igyekeztem sokféle témában faggatni. Persze ennyi idő nem elég, hogy minden mesterfogást el tudjak lesni.

A virágdobozba került többek között pitosporum, eucalyptus, hunyor- ez a hunyor, nem a kerti variáció, hanem speciálisan nemesített változat, orchidea, lisianthus. Minden virág frissen kerül a szalon mögött lévő műhelybe, Violetta mindig előnyben részesíti a hazai termelőket, amikor csak lehet.

Az alapba, amely bélelt papírdoboz vizes oázis került, Violetta a zöldekkel kezdte a munkát és befelé haladt, mivel a növények szárai rövidek így sokkal tartósabbak is.

Nagyon ötletes az a kínálótálca, amelyen körbe-körbe tudja forgatni a készülő dobozt, így folyamatosan látja, melyik oldalról hogyan mutat. A zöldek adják meg az alapját és a keretét az egész kompozíciónak, folyamatosan próbálgatta a virágokat és többször is áthelyezte, ha nem tetszett ahogy mutatnak együtt. A zöld mellé, amelyet én kértem lila virágokat javasolta és tökéletesek összeillenek a különböző árnyalok.

Tipp: a virágok szárát ferdén kell elvágni így sokkal könnyebb az oázisba szúrni

A kész virágdoboz

Kerttervezés is a virágkötés mellett

Számomra újdonság volt, kerteket is tervez Violetta. Ha már megtudtam, akkor a kertemhez is kértem általános tippeket: A legfontosabb, amire felhívta a figyelmem: „Érdemes úgy megtervezni egy kertet, hogy folyamatosan minden évszakban nyíljanak a virágok és érjenek be a termések. Ne sajnáljunk egy-egy nagyobb növényt venni, három kicsi helyett néha válasszunk egy nagyobbat.”

Worshopok – Készítsd el a saját virágkompozíciód!

Violetta minden évben tart nem csak szakmabelieknek tematikus workshopokat, ahol a résztvevők elsajátíthatják a különböző virágkötési technikákat. Az időpontok most még nem véglegesek, a honlapon  vagy a Facebook oldalon érdemes nézelődni.

Fotó: Viola Violetta

Valentin napi játék

Ha szeretnéd, hogy neked is legyen egy tökéletes Valentin napi virágdobozod, akkor most meg is nyerheted! Látogassátok meg Viola Violetta Facebook oldalát! Részleteket itt találod.

A nyeremény:

 

Viola Violetta weboldala

Ez is érdekelhet