A családunk almát szedett a hétvégén és a kisfiam kérésére almajam készült. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan elkészül és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1,2 kg alma, hámozás előtt mérve
- Dzsemfix szuper 3:1
- 20-25 dkg cukor (nem kell ennél több!)
- 2 dl víz
- ízlés szerinti fahéj, én egy késhegynyit használtam és kellemes ízt adott, nem volt domináns
Az almát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, a cukorral és a vízzel feltesszük főzni. Amikor felmelegedett akkor tettem bele a fahéjat és a dzsemfixet. Fantasztikusan finom illata van és nagyon gyorsan megfő! Amikor átfőtt, merülőturmix-al pépesíteni kell. Megint ízlés kérdése, hogy mennyi szeretné valaki homogénra, vagy a kisebb darabok nem zavaróak. Mi az utóbbit szeretjük.
Ebből a mennyiségből két kisebb IKEA-as csatos üvegnyi készül, plusz egy picike marad a kóstoláshoz.
Szerintem nem lesz hosszú életű! Tipp: még egy kicsit különlegessé tehet tenni egy kis lime lével és lime vagy citrom héjjal.