Fahéjas almajam – az idei ősz kedvenc finomsága

A családunk almát szedett a hétvégén és a kisfiam kérésére almajam készült. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan elkészül és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 1,2 kg alma, hámozás előtt mérve
  • Dzsemfix szuper 3:1
  • 20-25 dkg cukor (nem kell ennél több!)
  • 2 dl víz
  • ízlés szerinti fahéj, én egy késhegynyit használtam és kellemes ízt adott, nem volt domináns

Az almát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, a cukorral és a vízzel feltesszük főzni. Amikor felmelegedett akkor tettem bele a fahéjat és a dzsemfixet. Fantasztikusan finom illata van és nagyon gyorsan megfő! Amikor átfőtt, merülőturmix-al pépesíteni kell. Megint ízlés kérdése, hogy mennyi szeretné valaki homogénra, vagy a kisebb darabok nem zavaróak. Mi az utóbbit szeretjük.

Ebből a mennyiségből két kisebb IKEA-as csatos üvegnyi készül, plusz egy picike marad a kóstoláshoz.

Szerintem nem lesz hosszú életű! Tipp: még egy kicsit különlegessé tehet tenni egy kis lime lével és lime vagy citrom héjjal.

 

Ez is érdekelhet