Kakaós-kókuszos finomság

Már nagyon régóta készíti a nővérem ezt a finom kakaós sütit, most végre elkértem a receptjét és tippeket is a készítéshez.

Családi kedvenc receptet osztok meg veletek, hogy ne csak az nekünk legyen jó!

Hozzávalók a tésztához:

  • 350 g liszt
  • 350 g porcukor
  • 2 db tojás
  • 20 g kakaópor
  • 5 g szódabikarbóna
  • 500 ml kefír
  • 100 ml olaj

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • ízlés szerint mogyoró vagy dió

Hozzávalók a krémhez:

  • 100 g porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 20 g kakaópor
  • 125 g vaj
  • ízlés szerint: 1 evőkanál rum (elhagyható)

Elkészítés

Tészta:

A porcukrot keverd össze a tojásokkal, az olajjal majd add hozzá a kefírt, a szódabikarbónát, a kakaót és az átszitált lisztet. Géppel vagy kézzel alaposan kevert össze. A tészta kifejezetten folyós állagú lesz, nem kell megijedni!

Tipp: Közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, ebbe folyasd a tésztát

Sütés:

Légkeveréses elektromos sütőben, ami elő van melegítve: Kb. 35 perc 160 fokon, gáz sütőben 40 perc ugyancsak 160 fokon (természetesen tűpróba kivétel előtt az első sütésnél, hogy biztosra menj!)

Krém:

Amíg sül a tészta, a vajat darabold fel, pont tökéletesre puhul mire a tészta kisül, majd mérd ki a porcukrot és a kakaót.

Amint elkészült a tészta, lehet összekeverni a krémet. A porcukrot és a vajat habosítsd fel alaposan, majd add hozzá a tojássárgáját, a kakaót és ízlés szerint a rumot vagy egyéb alkoholt, de akár ez el is hagyható!

Tipp: Ha a tészta kisült, akkor borítsd ki, a sütőpapírt még melegen távolítsd el, majd tedd vissza a tepsibe. Érdemes villát szúrni a tésztába, kicsit megmozgatni, hogy ezekbe a résekbe a finom krém bele tudjuk olvadni. Nyami.

Fontos: Még melegen kend rá a krémet, így fog kinézni, de gyorsan olvad a vaj a meleg tésztán, mert ez így van jól!

Fotó: Kertes Ház Magazin

Dekorálás

Ez után ízlés szerinti mennyiségű kókuszreszelékkel szórd meg és lehet díszíteni apróra vágott mogyoróval, vagy dióval.

Fotó: Kertes Ház Magazin

Ha meg tudod várni, hogy kihűljön, akkor vágd fel szépen és gyűjtsd be az elismeréseket.

Fotó: Kertes Ház Magazin

Már többször is elkészítettük, imádjuk!

Fotó: Kertes Ház Magazin

Jó étvágyat kívánunk ezzel a tuti vendégváró sütivel! Köszi tesó a receptet! 🙂

 

Ez is érdekelhet