Már nagyon régóta készíti a nővérem ezt a finom kakaós sütit, most végre elkértem a receptjét és tippeket is a készítéshez.
Családi kedvenc receptet osztok meg veletek, hogy ne csak az nekünk legyen jó!
Hozzávalók a tésztához:
- 350 g liszt
- 350 g porcukor
- 2 db tojás
- 20 g kakaópor
- 5 g szódabikarbóna
- 500 ml kefír
- 100 ml olaj
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- ízlés szerint mogyoró vagy dió
Hozzávalók a krémhez:
- 100 g porcukor
- 2 db tojássárgája
- 20 g kakaópor
- 125 g vaj
- ízlés szerint: 1 evőkanál rum (elhagyható)
Elkészítés
Tészta:
A porcukrot keverd össze a tojásokkal, az olajjal majd add hozzá a kefírt, a szódabikarbónát, a kakaót és az átszitált lisztet. Géppel vagy kézzel alaposan kevert össze. A tészta kifejezetten folyós állagú lesz, nem kell megijedni!
Tipp: Közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, ebbe folyasd a tésztát
Sütés:
Légkeveréses elektromos sütőben, ami elő van melegítve: Kb. 35 perc 160 fokon, gáz sütőben 40 perc ugyancsak 160 fokon (természetesen tűpróba kivétel előtt az első sütésnél, hogy biztosra menj!)
Krém:
Amíg sül a tészta, a vajat darabold fel, pont tökéletesre puhul mire a tészta kisül, majd mérd ki a porcukrot és a kakaót.
Amint elkészült a tészta, lehet összekeverni a krémet. A porcukrot és a vajat habosítsd fel alaposan, majd add hozzá a tojássárgáját, a kakaót és ízlés szerint a rumot vagy egyéb alkoholt, de akár ez el is hagyható!
Tipp: Ha a tészta kisült, akkor borítsd ki, a sütőpapírt még melegen távolítsd el, majd tedd vissza a tepsibe. Érdemes villát szúrni a tésztába, kicsit megmozgatni, hogy ezekbe a résekbe a finom krém bele tudjuk olvadni. Nyami.
Fontos: Még melegen kend rá a krémet, így fog kinézni, de gyorsan olvad a vaj a meleg tésztán, mert ez így van jól!
Dekorálás
Ez után ízlés szerinti mennyiségű kókuszreszelékkel szórd meg és lehet díszíteni apróra vágott mogyoróval, vagy dióval.
Ha meg tudod várni, hogy kihűljön, akkor vágd fel szépen és gyűjtsd be az elismeréseket.
Már többször is elkészítettük, imádjuk!
Jó étvágyat kívánunk ezzel a tuti vendégváró sütivel! Köszi tesó a receptet! 🙂