Az első torta készítése – csak kreatívan!

Meglepetésnek szántam és nagyon izgultam, ugyanis még soha nem sütöttem születésnapi tortát. Ezt a bejegyzést biztatásként szánom, aki még nem vágott bele a tortasütésbe, mert tényleg nem nagyon bonyolult, csak kreatívan álljunk a sütéshez és a fordulatokhoz!

Egy DIY blogger hogyan kezdi el a felkészülést egy torta megsütésére? Először is ír a gasztros blogger társainak, hogy ajánljanak valami finomságot! Ez megtörtént, HahoPihe Konyhája volt az első válaszoló és amint megemlítette a gesztenyetortát, már nem tudtam szabadulni tőle.

Második, de nekem rendkívül fontos lépésként becsöngettem Bluer Design Biancához, hogy legyen kedves, de azonnal adjon kölcsön egy kész tortatálat, mert mégis mire tálalok? Kaptam kölcsön egy szépen festett, transzferált darabot és egy natúrat is, amelyet most már megtartok. Ezúton is köszönet a gyors segítségért! Ez aznap történt, hogy a tortát meg kellett sütnöm!

Szóval van recept és tortatál, mi kellhet még, ja a hozzávalók, amelyek ezek:

Kakaós kevert tészta hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 dl olaj
1 tojás
2,5 dl tejföl
2,5 dkg kakaópor
Segítség az elkészítéshez HahoPihétől: A tésztát kikeverjük a hozzávalókból, beleszórjuk a meggyet is, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük, és kb. 30 perc alatt, 180 fokos sütőben megsütjük. Püspökkenyér formában nehezebben sül meg, tűvel ellenőrizzük, hogy nem nyers e a tészta még belül.
Minamole kiegészítése: Én ezt a tésztát 35 percig sütöttem, 21 cm-es tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon.
Amit soha senki nem mutat meg: púpos és repedt lett a torta…
Púpos lett
Púpos lett, de ki lehetett javítani
Gesztenyekrém:
Mivel a tortát nem vágtam fel, mert egy kráter nőtt a tetején , ezért kellett egy merész gondolat és dupláztam az eredeti recept krémmennyiségét és a tetejére púpoztam. Rusztikusan, ami annyit tesz, hogy nem tudtam volna elsimítani úgysem, inkább nem is törekedtem a sima felületre.
Dupla krémhez hozzávalók: 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza a cukrozott fajta, így nem kellett utána édesíteni és egy kis doboz mascarpone (nem tudom az mekkora, kétféle van és ez a kisebb) kb. 6 púpozott evőkanál az egész
A tészta hozzávalóit szép sorban, ahogy olvastam, robotgépbe tettem és 21 cm-es tortatálba öntöttem, majd meg sütöttem előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben. A krémet is géppel jó alaposan kikevertem, és a kihűlt tortára halmoztam. Azt mondja a HahoPihe, hogy meg kell várni, amíg meghűlt a tészta és én hiszek neki! Bár ő arra értette, hogy mielőtt felvágom, de azért tuti ami tuti, vártam Amikor már totálisan  kihűlt, akkor betettem a hűtőbe, hogy amint megérkezik a szülinapos akkor dizájnosan tálalni tudjam.
Az utolsó szelet...
Az utolsó szelet…

Nem feladni, hatalmas élmény, amikor meglephetsz valakit egy sk. készített szülinapi tortával. A torta isteni finom volt, csak ajánlani tudom. Már meg is kaptam a következőre a rendelést, amit ezen a hétvégén el is kell készítenem.

Az eredeti recept itt található, az engedélyt megkaptam az újraközlésre!

Ez is érdekelhet